Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorPrestløkken, Egil
dc.contributor.authorChao, Ke
dc.date.accessioned2020-10-14T13:05:05Z
dc.date.available2020-10-14T13:05:05Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2682853
dc.description.abstractThis thesis consists of a literature background and laboratory experiment. The literature review contains knowledge of raw ingredients, ruminal digestion of nutrients and feed evaluation methods of ruminants. Feed quality crucially effect either milk yield or growth rate of ruminants. Both in vivo and in situ methods are largely limited on feed evaluation. Therefore, the purpose of experiment was to characterize different feed ingredients and explore the relationship between chemical composition and feed degradation using in vitro gas production technique. Nine different feeds and (or) ingredients (total mixed ration, barley, wheat, maize, oats, peas, horse bean, pea starch and horse bean starch) were milled to 1 mm particle size. The experiment was designed in 2 batches * 9 feed samples * three modules for each feed. Rumen fluid was collected from two non-lactating dairy cows with rumen cannula. Feed samples were incubated in buffered rumen fluid using in vitro gas production techniques. Gas production kinetics for 48 h incubation was measured and organic matter digestibility and metabolizable energy were calculated based on gas production and chemical composition of the feeds/ingredients.en_US
dc.description.abstractDenne avhandling består av en litteraturdel og egne undersøkelser. Litteraturdelen tar for seg råvarevurdering, fordøyelse av næringsstoffer og metoder for fôrmiddelvurdering til drøvtyggere. Fôrkvaliteten påvirker melkeyting og vekst hos drøvtyggere. Både in vivo og in situ metoder har sine begrensninger i vurdering av fôrverdi til drøvtyggere. Formålet med egne undersøkelser var å vurdere forskjellige fôrtyper med hensyn på fôrverdi ut fra kjemisk sammensetning og nedbrytning av fôr ved hjelp av in vitro gassproduksjonsteknikk. Ni ulike fôrtyper og/eller fôrprøver (blandet fôrrasjon, bygg, hvete, mais, havre, erter, åkerbønner, ertestivelse og åkerbønnestivelse) ble malt på 1 mm sold. Disse ble undersøkt med in vitro gassproduksjon i 2 batcher med tre gjentak for hver fôrtype. Vomvæske ble tatt fra to ikke-lakterende kyr via ei vomkanyle og blandet med buffer. Fôrprøvene ble inkubert i bufret vomvæske og in vitro gassproduksjon ble målt over 48 timer. Gassproduksjonskinetikk for de 48 timene, og fordøyelighet av organisk stoff (OMD), ble beregnet. Omsettelig energi (ME) ble beregnet basert på gassproduksjon og kjemisk sammensetning av fôrprøvene.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.titleEvaluation of feeding value of cereals and legumes for ruminants using in vitro gas productionen_US
dc.title.alternativeVurdering av fôrverdi av korn og belgvekster til drøvtyggere ved bruk av in vitro gassproduksjonen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.subject.nsiVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910en_US
dc.description.localcodeM-FTen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal