dc.contributor.advisor | Llarena, Ann-Katrin | |
dc.contributor.author | Brenna, Hanne | |
dc.contributor.author | Hardeberg, Anne Sofie Marie | |
dc.contributor.author | Skjeggestad, Isabel | |
dc.date.accessioned | 2020-06-04T12:05:36Z | |
dc.date.available | 2020-06-04T12:05:36Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2656570 | |
dc.description.abstract | Formålet med denne oppgaven var å undersøke hvorfor og hvordan hundeavføring fjernes i Oslo, samt undersøke mulige miljøvennlige alternative metoder for håndtering av hundeavføring i en stor by. Vi gjennomførte en mindre litteraturstudie for å undersøke hvorfor det er viktig å fjerne hundeavføringen fra et bymiljø. Videre undersøkte vi publikums og lokale myndigheters holdninger rundt dette med fjerning av hundeavføring gjennom en spørreundersøkelse rettet mot hundeeiere, og et intervju med Bymiljøetaten i Oslo. På denne måten har vi fått ett innblikk i hva som fungerer bra i dag og hvilke punkter som har forbedringspotensialer.
Resultatene viser at det er grunn til bevisstgjøring rundt håndtering av hundeavføring i Oslo. Hundeavføring er reservoar for ulike bakterier, virus og parasitter som kan smitte mellom hunder, og i enkelte tilfeller kan de også overføres til mennesker. Noen av disse er svært motstandsdyktige og kan overleve lenge i miljøet. Derfor er det til alles beste at hundeavføring blir plukket opp og destruert på riktig måte. I vår litteraturstudie fant vi at anaerob kompostering trolig er den mest miljøvennlige, billigste og tryggeste metoden for destruering av hundeavføring. Denne metoden blir benyttet i Rogaland, men flere faktorer hindrer at denne løsningen kan brukes i Oslo kommune. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Norwegian University of Life Sciences, Ås | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.title | Den problematiske hundeavføringen | en_US |
dc.type | Bachelor thesis | en_US |
dc.source.pagenumber | 84 | en_US |