Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorMeuwissen, Theodorus
dc.contributor.advisorØdegård, Jørgen
dc.contributor.advisorOlsen, Dan
dc.contributor.authorMartinsen, Kristine Hov
dc.date.accessioned2017-12-12T12:18:49Z
dc.date.available2017-12-12T12:18:49Z
dc.date.issued2017-12-12
dc.identifier.isbn978-82-575-1376-4
dc.identifier.issn1894-6402
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2470742
dc.description.abstractThe main objective of this thesis was to establish more detailed measurements feed efficiency in Norwegian Landrace and Norwegian Duroc in order to genetically improve this trait without negative consequenses for other (mainly sow) traits. In addition, genetic analyses of the new efficiency measurements were developed. The data was provided by Topigs Norsvin, and consisted of records from the boar testing station and the Norwegian litter recording system. In total, data from 8,161 Norwegian Landrace boars and 7,202 Norwegian Duroc boars were used in the thesis, recorded from 2008 to 2014. Individual feed intake and weight were recorded daily and all boars were computed tomography-scanned to determine their deposition of lean meat and fat at the end of test. In addition, data from 90,945 purebred Norwegian Landrace and hybrid sows (50% Norwegian Landrace and 50% Yorkshire) was available from Norway and foreign countries, recorded between 2002 and 2014.nb_NO
dc.description.abstractHovedmålet med dette doktorgradsarbeidet var å studere nye og mer detaljerte egenskaper for å forbedre fôreffektivitet hos norsk landsvin og norsk duroc uten negative konsekvenser for viktige purkeegenskaper. I tillegg ble det utviklet en modell for å kjøre genetiske analyser av de nye egenskapene. Dataene kom fra Topigs Norsvin, og var registrert på råneteststasjonen, Norsvin Delta og fra Ingris, som er et registrerings- og styringsverktøy for alle svineprodusenter. Totalt ble data fra 8161 norske landsvinråner og 7202 durocråner brukt. Data var registrert fra 2008 til 2014. Individuelt fôropptak og vekt ble registrert daglig og alle råner ble datatomografi- skannet ved slutten av testen for å finne ut hvor mye kjøtt og fett som var avleiret ved slutten av testen. Data på purkene var fra 90,945 reinrasede norsk landsvinpurker og hybridpurker (50 % norsk landsvin og 50 % yorkshire) fra Norge og utlandet, registrert mellom 2002 og 2014.nb_NO
dc.language.isoengnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.relation.ispartofseriesPhD Thesis;2016:55
dc.rightsNavngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/no/*
dc.titleGenetic analyses of feed efficiency traits in pigsnb_NO
dc.title.alternativeGenetiske analyser av fôreffektivitetsegenskaper hos svinnb_NO
dc.typeDoctoral thesisnb_NO
dc.source.pagenumber1 b. (flere pag.)nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge