Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorWold, Anne-Berit
dc.contributor.advisorHermansen, Arne
dc.contributor.advisorMolteberg, Eldrid Lein
dc.contributor.advisorBrurberg, May Bente
dc.contributor.authorThomsen, Pia Heltoft
dc.date.accessioned2017-07-06T13:28:11Z
dc.date.available2017-07-06T13:28:11Z
dc.date.issued2017-07-06
dc.identifier.isbn978-82-575-1359-7
dc.identifier.issn1894-6402
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2448106
dc.description.abstractStorage losses of Norwegian potatoes are estimated to approximately 10%. The losses are caused by respiration, transpiration, germination and diseases. These are processes that can be managed by controlling storage conditions and the quality of the potatoes that goes into storage. The main aim of this thesis is to gain knowledge on how to maintain tuber quality and reduce losses during storage, with special emphasis on tuber maturity, ventilation strategies and Fusarium dry rot.nb_NO
dc.description.abstractLagring av poteter er nødvendig under norske forhold, men innebærer samtidig en stor fare for tap av verdier og ressurser. Lagringstapene, som i Norge estimeres til 10%, skyldes biologiske prosesser knyttet til respirasjon, transpirasjon, spiring og sykdomsangrep. For å lykkes med lagring er det viktig å ha fokus på råvarekvalitet, slik som potetens modningsgrad og sykdomssmitte, og på lagringsklima. Formålet med denne studien er å bidra med kunnskap som hjelper til med å opprettholde kvaliteten og redusere tapet under lagring. I arbeidet er det særlig fokus på ventilasjonsstrategier, på modning og på Fusarium råte.nb_NO
dc.description.sponsorshipFoundation for Research Levy on Agricultural Products (FFL) and funding from the Agricultural Agreement (JA), together with Norwegian food industry partners Gartnerhallen AL, Bama Gruppen AS, Findus Norge AS, FellesJuice AS, HOFF SA, Graminor AS, NordGrønt, Norgesgrønt, Maarud AS and KiMs Norge AS.nb_NO
dc.language.isoengnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.relation.ispartofseriesPhD Thesis;2016:31
dc.titlePotato quality during storage: effect of maturity level and ventilation strategies : studies on the storage disease Fusarium dry rotnb_NO
dc.title.alternativePotetkvalitet under lagring: effekt av modningsgrad og ventilasjonsstrategier : studier av lagringssykdommen Fusarium råtenb_NO
dc.typeDoctoral thesisnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel