• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Publikasjoner fra Cristin - NMBU
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Publikasjoner fra Cristin - NMBU
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Fish consumption across generations - a life cycle approach

Gustavsen, Geir Wæhler; Rickertsen, Kyrre; Øvrum, Arnstein
Journal article, Peer reviewed
Thumbnail
Åpne
ØF_14.pdf (177.4Kb)
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/225359
Utgivelsesdato
2014
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Journal articles (peer reviewed) [3922]
  • Publikasjoner fra Cristin - NMBU [4757]
Originalversjon
Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi 2014, 24(1):18-25  
Sammendrag
Fish consumption differs with age, over time, across generations, and across socioeconomic groups. Age effects reflect biological and social processes across the life cycle of an individual, period effects reflect variation over years that influence all age groups simultaneously, and generational effects re-flect changes across a group of people who experienced an initial event in the same year. We use Norwegian Monitor Survey data to estimate logistic regression models. The estimated models are used to simulate how the probabilities of eating fish for dinner at least once a week changes as the generations' age. The probabilities are simulated for four groups: females with and without college education and males with and without college education. The probabilities increase with age for all the groups. Except for males without college education, the older cohorts have lower probabilities of eating fish than the younger cohorts.

Forbruket av fisk varierer med alder, over tid, mellom generasjoner og mellom sosioøkonomiske grupper. Alderseffekter reflekterer biologiske og sosiale prosesser over livsløpet til et individ. Pe-riodeeffekter reflekterer variasjoner over år som påvirker alle aldersgruppene samtidig. Genera-sjonseffekter reflekterer endringer som påvirker en gruppe, som er født i samme tidsrom, og derfor gjennomlevde viktige hendelser når de var på samme alder. Vi bruker data fra Norsk Monitor til å es-timere logistiske regresjonsmodeller. De estimerte modellene er deretter brukt til å simulere end-ringene i sannsynligheten for å spise fisk til middag minst en gang i uken etter hvert som generasjo-nene eldes. Sannsynlighetene er simulert for fire grupper: Kvinner med og uten høyere utdanning og menn med og uten høyere utdanning. Sannsynlighetene for å spise fisk minst en gang i uken øker med alderen for alle gruppene. Eldre kohorter har også lavere sannsynligheter for å spise fisk minst en gang i uken enn yngre kohorter med unntak for menn uten utdanning.
Utgiver
NOFIMA

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit