Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorGustavsen, Geir Wæhler
dc.contributor.authorRickertsen, Kyrre
dc.contributor.authorØvrum, Arnstein
dc.date.accessioned2014-09-18T17:18:01Z
dc.date.accessioned2014-11-05T12:16:48Z
dc.date.available2014-09-18T17:18:01Z
dc.date.available2014-11-05T12:16:48Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationØkonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi 2014, 24(1):18-25nb_NO
dc.identifier.issn0803-6799
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/225359
dc.description.abstractFish consumption differs with age, over time, across generations, and across socioeconomic groups. Age effects reflect biological and social processes across the life cycle of an individual, period effects reflect variation over years that influence all age groups simultaneously, and generational effects re-flect changes across a group of people who experienced an initial event in the same year. We use Norwegian Monitor Survey data to estimate logistic regression models. The estimated models are used to simulate how the probabilities of eating fish for dinner at least once a week changes as the generations' age. The probabilities are simulated for four groups: females with and without college education and males with and without college education. The probabilities increase with age for all the groups. Except for males without college education, the older cohorts have lower probabilities of eating fish than the younger cohorts. Forbruket av fisk varierer med alder, over tid, mellom generasjoner og mellom sosioøkonomiske grupper. Alderseffekter reflekterer biologiske og sosiale prosesser over livsløpet til et individ. Pe-riodeeffekter reflekterer variasjoner over år som påvirker alle aldersgruppene samtidig. Genera-sjonseffekter reflekterer endringer som påvirker en gruppe, som er født i samme tidsrom, og derfor gjennomlevde viktige hendelser når de var på samme alder. Vi bruker data fra Norsk Monitor til å es-timere logistiske regresjonsmodeller. De estimerte modellene er deretter brukt til å simulere end-ringene i sannsynligheten for å spise fisk til middag minst en gang i uken etter hvert som generasjo-nene eldes. Sannsynlighetene er simulert for fire grupper: Kvinner med og uten høyere utdanning og menn med og uten høyere utdanning. Sannsynlighetene for å spise fisk minst en gang i uken øker med alderen for alle gruppene. Eldre kohorter har også lavere sannsynligheter for å spise fisk minst en gang i uken enn yngre kohorter med unntak for menn uten utdanning.nb_NO
dc.language.isoengnb_NO
dc.publisherNOFIMAnb_NO
dc.subjectFish consumptionnb_NO
dc.subjectgendernb_NO
dc.subjectage groupsnb_NO
dc.titleFish consumption across generations - a life cycle approachnb_NO
dc.typeJournal articlenb_NO
dc.typePeer reviewednb_NO
dc.date.updated2014-09-18T17:18:01Z
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200::Sociology: 220nb_NO
dc.identifier.cristin1149237
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 233800nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel