Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAndersen, Cato
dc.date.accessioned2013-08-26T10:49:33Z
dc.date.copyright2013
dc.date.issued2013-08-26
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/189237
dc.description.abstractUtgangspunktet for denne oppgaven er ideen om å kombinere en pizzakutter og et skjærebrett til et produkt. Det skal være mulig å hente ut en ferdig stekt pizza fra ovnen, løfte den rett til bordet, for deretter å dele den opp i stykker. Kan et slikt produkt utvikles og ha økonomisk potensial? Produktet retter seg i første omgang til frossenpizzamarkedet i Norge. Befolkningen i Norge ligger på verdenstoppen i frossenpizzakonsum, og hver uke spiser 8 % av befolkningen frossenpizza, noe som utgjør ca. 400 000 nordmenn. Mange ulike metoder og redskaper blir benyttet for å hente ut pizzaen av ovnen, kutte og servere den. Vi har laget et produkt som skal forenkle og effektivisere denne prosessen. Våre egne undersøkelser, og en 10-timers forundersøkelse hos Patentstyret, viser foreløpig at ingen har laget et produkt lignende vårt. Personer som spiser mye frossenpizza, bruker derimot ikke mye penger på kjøkkenutstyr. Løsningskonseptet og materialvalget er derfor tilpasset dette. Pizzaen skal ikke stekes på brettet, og vi trenger dermed ikke ha et materiale som har smeltepunkt over 250oC. Ulike treslag og plasttyper er de mest aktuelle materialene, og Polypropylen kommer ut som det beste valget basert på egenvekt, maksimal brukstemperatur, stivhet og pris. Av ulike salgskanaler, anser vi en distribusjonsavtale med en butikk-kjede som det beste. En slik tilnærming vil gi oss et stort salgsvolum, samtidig som vi treffer målgruppen. Produktet skal injeksjonsstøpes, og ved et stort kvantum er det mulig å få lave enhetskostnader. Ved 25 000 enheter viser våre kalkyler at det er mulig for alle ledd i næringskjeden å tjene penger. Produksjonskostnadene må derimot reduseres til 15 kroner per enhet, dersom bedriften skal være levedyktig. Gjennom våre markedsundersøkelser, har vi tilegnet oss ny informasjon om markedet og brukervennligheten til produktet. Tilbakemeldingene på konseptet og prototypen viser at det er interesse og betalingsvillighet for et slikt produkt. På bakgrunn av interessen i markedet og de økonomiske utsiktene, anser vi muligheten for suksessfull realisering som stor.no_NO
dc.language.isonobno_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.titleUtvikling av et pizzaskjærebrettno_NO
dc.title.alternativeDevelopment of a pizza chopping boardno_NO
dc.typeMaster thesisno_NO
dc.subject.nsiVDP::Technology: 500::Materials science and engineering: 520::Polymer and plastics: 523no_NO
dc.subject.nsiVDP::Technology: 500::Industrial and product design: 640no_NO
dc.description.embargo2018-05-15
dc.source.pagenumber77no_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel