Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM): Nye registreringer
Viser treff 681-700 av 1051
-
Studies on proteins from Methylococcus capsulatus Bath : expression in Lactobacillus plantarum WCFS1, purification and large-scale fermentation
(Master thesis, 2016-11-21)The work described in this thesis is part of a larger project investigating the non-commensal methanotroph Methylococcus capsulatus Bath. This species has shown anti-inflammatory and obesity-reducing effects in animal ... -
Ankring av Chlamydia trachomatis antigener på overflaten av Lactobacillus plantarum
(Master thesis, 2016-11-17)Dette studiet er en del av et større prosjekt der det langsiktige målet er å utvikle slimhinnevaksiner med melkesyrebakterier som leveringsvektorer. Melkesyrebakterier ansees som gode kandidater til dette formål, da de ... -
How does a low-FODMAP diet affect the gut microbiota composition in patients with irritable bowel syndrome?
(Master thesis, 2016-11-17)Background: Irritable bowel syndrome (IBS) is a disorder characterized by abdominal pain, diarrhea, constipation and general discomfort. It is also characterized by a change in the composition of microorganisms in the ... -
Ex vivo fordøyelse av melk, nativ myse, WPC80 og en ukjent proteiningrediens : effekt av varmebehandling på viskositet, proteindegradering og frigjøring av FAA
(Master thesis, 2016-11-16)Melk og produkter av melk har i en årrekke vært kjent som et viktig næringsmiddel, som følge av deres sammensetning av essensielle aminosyrer og bioaktive peptider. De siste årene har fokuset på myse forandret seg. For å ... -
Betydning av genetiske varianter av κ-kasein og β-laktoglobulin for kvaliteten på fermentert melk
(Master thesis, 2016-11-15)Meieriprodukter er avhengige av en god kontroll på mange hygieniske og teknologiske aspekter, fra jord til bord. Et område som er relativt nytt med tanke på produktkvalitet er de iboende genetiske forskjellene mellom dyrene. ... -
Effekt av ulike emballasjematerialer på kvaliteten til Stabburet sin "fersk leverpostei" under kjølelagring ved 4´C
(Master thesis, 2016-09-30)Siden andre verdenskrig har plastproduksjonen og bruken av plast økt drastisk. Omtrent 7% av dagens forbruk av petroleum kan knyttes til plast og plastproduksjon. I et miljøperspektiv kan det være hensiktsmessig å redusere ... -
Fra restmaterialer til verdifulle proteinprodukter
(Master thesis, 2016-09-30)Det har i de siste få tiårene vært en økende interesse for bioaktive peptider. Bioaktive peptider er kortere proteinkjeder, som har vist seg for å ha noen gunstige egenskaper. De kan utvinnes fra alt av proteinholdige ... -
Homeolog regulation in hexaploid wheat
(Master thesis, 2016-09-15)Bread wheat (Triticum aestivum L.) is an allohexaploid hybrid composed of three closely related diploid subgenomes (AABBDD, 2n=6x=42). For most genes, bread wheat therefore has three gene copies, referred to as homeolog ... -
Coffee intake and the effects on intestinal inflammation, metabolic homeostasis and intestinal barrier function in mice
(Master thesis, 2016-09-14)Epidemiological studies have associated coffee consumption with beneficial effects including reduced risk of metabolic diseases such as type 2 diabetes. Conclusive results from experimental studies remain yet to be defined, ... -
Optimizing transcriptome analysis using short-read RNA-seq in Atlantic salmon
(Master thesis, 2016-09-14)Målet med studiet var å sammenligne genome-guided assembly og de novo assembly av transcriptomdata, for å finne ut hvilken metode som burde anbefales. De novo assembly er mye mere krevende angående datalagringsplass og ... -
Establishment and characterization of a gatekeeper mutation for protein kinase D1 and 3
(Master thesis, 2016-09-07)Protein kinase D constitutes a novel family of Ser/Thr specific kinases and contains three members; PKD1-3. This protein kinase family has been described to carry out different functions and responses at various locations ... -
Pseudomonas isolert fra ubehandlet melk : vekst og lipolytisk aktivitet ved ulike lagringstemperaturer
(Master thesis, 2016-09-07)Kjølelagring av kumelk i verdikjeden frem til varmebehandling på meieriet danner et selektivt miljø for psykrotrofe bakterier. Disse bakteriene tilhører hovedsakelig slekten Pseudomonas som har evnen til å produsere ... -
Pseudomonas isolert fra rå melk : vekst og proteolytisk aktivitet i UHT-melk ved ulike temperaturer
(Master thesis, 2016-09-06)Rå melk vil, på grunn av sin næringsrike sammensetning, gunstige pH og høye vannaktivitet, forringes raskt om den blir stående ute i romtemperatur, men også ved kjølelagring over tid vil den forringes på grunn av psykrotrofe ... -
Standardiserte pasientforløp, preoperativ liggetid og risiko for infeksjon i operasjonsområdet ved primære hofteproteser i Norge
(Master thesis, 2016-09-06)Bakgrunn: Standardiserte pasientforløp (SPF) hvor operasjon på innleggelsesdagen (dag 0) inngår, er innført for å bedre kvalitet og redusere kostnader. Infeksjon etter opphold i helseinstitusjon, såkalte helsetjenesteassosiert ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med ulike stammer av gjær
(Master thesis, 2016-08-10)Aromastoffer i øl er viktig for å gi ølet en særegenhet. Gjær er en stor bidragsyter. Metabolitter fra gjær bidrar til en rekke smaker og aromastoffer som er ønskelig i øl. Flyktige stoffer som estere, høyere alkoholer, ... -
Rollen til aromatiske residuer i det aktive setet under substratdegradering
(Master thesis, 2016-08-10)Denne oppgaven er skrevet som en større del av et forskningsprosjekt, der målet er å tilegne seg kunnskap om enzymatisk nedbrytning av det uløselige karbohydratet kitin. Denne biopolymeren er den nest mest vanlige naturen, ... -
Finne ut hvilken epleblanding og betingelser som egnet seg best for å utvikle en norskpreget sider med god sensorisk kvalitet på ca. 4,7 % alkohol eller under, laget av norske epler
(Master thesis, 2016-08-10)Smaken av eplesider er en konsekvens av en rekke biokjemiske interaksjoner som skjer mellom mange kjemiske komponenter og sensoriske reseptorer som ikke alltid er like enkle å identifisere. 33 ulike sider fra 4 epleblandinger ... -
Utvikling av en sunnere spekepølse tilsatt kostfiber og mindre salt
(Master thesis, 2016-08-10)Spekepølse er et populært kjøttprodukt til brødmåltider. Spekepølser inneholder mye mettet fett og salt og oppfattes derfor som et usunt produkt. Dagens kostråd anbefaler å spise matvarer som inneholder mindre mettet fett, ... -
Gut microbiota and tumorigenesis in A/J min mice
(Master thesis, 2016-08-10)Colorectal cancer is one of the most common cancer type worldwide. Mouse models are important tools in cancer research and the recently developed A/J Min+ mouse model has shown to develop a great amount of lesions in colon, ... -
Fettsyreestere i toksiske skjell : fettsyreprofil, DTX-3-profil og optimalisering av hydrolyse
(Master thesis, 2016-08-10)Denne oppgaven studerte hvordan skjell kan danne fettsyreestere fra toksiner som forsvarsmekanisme. Likheter og forskjeller i fire arter ble vurdert ved å sammenligne dannelse av dinophysistoksin-3 (DTX-3) fra fettsyrer ...