Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på emneord "gas chromatography"
Viser treff 1-3 av 3
-
Associations of gut microbiota- and short-chain fatty acid composition during the first year of life with immune cells in one-year children
(Master thesis, 2020)Mikroorganismene i tarmen etablerer komplekse mutualistiske forhold til verten og spiller en viktig rolle i modningen av vertens immunsystem. Modningsprosessen påvirkes enten direkte av bakterielle komponenter eller indirekte ... -
Infrarød spektroskopi for hurtig estimering av lipidkomponenter i havre
(Master thesis, 2012-08-06)Havre (Avenia Sativa) har mange interessante ernæringsmessige egenskaper og har blant annet det høyeste lipidinnholdet av kornartene. Majoriteten av lipidene er sunne en‐ og flerumettede fettsyrer som oljesyre, linolsyre ... -
Mikrobølgeassistert metylering av frie fettsyrer : analysert med GC-MS
(Master thesis, 2012-10-02)En metode for syrekatalysert metylering av frie fettsyrer (FFA) assistert av mikrobølger ble utviklet, og sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingsmetoder i vannbad. GC-MS ble benyttet for kvalitativ og kvantitativ ...