Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på forfatter "Uhlen, Anne Kjersti"
-
Effekt av bløtlegging, koking og spiring på innhold av protein og antinæringsstoffer i to sorter av erter (Pisum sativum) og fababønner (Vicia faba L.)
Jørgensen, Emilie Gullberg (Master thesis, 2020)Med en raskt økende befolkning og stadig stigende tall over underernærte mennesker, vil det fremover bli et større behov for produksjon av proteinrike næringsmidler med høy næringsverdi. Det er et stigende inntak på ... -
Effekt av prosessering på in vitro proteinfordøyelighet av åkerbønner (Vicia faba L.)
Gulbrandsen, Marte Wallin (Master thesis, 2020)Tilstrekkelig protein i kosten er essensielt for opprettholdelse av en funksjonell kropp, men kvaliteten av proteinet er avgjørende for i hvilken grad proteinet utnyttes. Animalsk protein i form av kjøtt, egg og meieriprodukter ... -
Identification of celiac disease related immunogenic peptides in Norwegian wheat types after ex vivo digestion
Rehman, Rashida (Master thesis, 2018)Wheat has been part of human diet for centuries in the form of bread, pasta, cakes and pastries. There has been a lot of research to introduce better crop yield and disease resistant wheat varieties. Today’s wheat varieties ... -
Undersøkelse av tørrfraksjonering av åkerbønner dyrket i Norge
Ertesvåg, Ingeborg Lea (Master thesis, 2020)I en verden med økende befolkning, er det nødvendig å øke matproduksjonen for å sikre nok mat. I Norge har bruk av belgvekster til mat økt de siste årene. Prosjektet FoodProFuture jobber med å utvikle kunnskap om produksjon, ... -
Vekst, metabolisme og hemming av mugg i surdeigsbrød ved bruk av melkesyrebakterier, propionsyrebakterier og kalsiumpropionat
Rygh, Mari Westbye (Master thesis, 2021)Mugg i bakverk er et problem som fører til høyt matsvinn. Innen industriell baking representerer mugghemmende bakteriekulturer et interessant alternativ til kjemiske konserveringsmidler. Baking med surdeig er en gammel ...