Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på forfatter "Remberg, Siv Fagertun"
-
Cordia africana (Lam.) fruit and its uses
Gebreegziabher, Sarah Tewolde-Berhan (PhD Thesis;2014:2, Doctoral thesis, 2016-11-24)There are several underutilised and neglected species used as food in the world. These food sources are under threat of disappearing and their knowledge base being forgotten. One such plant is the Cordia africana. Though ... -
Effekt av eplesort og gjærtype på produksjon av smaks og aromakomponenter i sider
Rokstad, Sofie Mejdell (Master thesis, 2021)Sider er et resultat av fermentert epleråstoff, der mange biokjemiske prosesser påvirker de organoleptiske egenskapene i sluttproduktet. Samspillet mellom gjær og epleråstoffet er avgjørende for produsere karakteristiske ... -
Finne ut hvilken epleblanding og betingelser som egnet seg best for å utvikle en norskpreget sider med god sensorisk kvalitet på ca. 4,7 % alkohol eller under, laget av norske epler
Skottheim, Elizabeth Rose (Master thesis, 2016-08-10)Smaken av eplesider er en konsekvens av en rekke biokjemiske interaksjoner som skjer mellom mange kjemiske komponenter og sensoriske reseptorer som ikke alltid er like enkle å identifisere. 33 ulike sider fra 4 epleblandinger ... -
Utilization of dried roselle calyces extract in fruit juice processing
Kilima, Beatrice Mgaya (PhD Thesis;2014:31, Doctoral thesis, 2014)There has been an increased consumption of fruit juice as consumers have become aware of the nutritional and health benefits of fruit juices. This increased consumption goes together with the growth of varieties of fruit ...