Browsing Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) by Author "Devle, Hanne"
Now showing items 1-10 of 10
-
Analyse av MAG i melk ved bruk av offline SPE GC-MS
Østbø, Gard (Master thesis, 2021)Inntak av mettet fett har lenge vært assosiert med negative helseeffekter som hjerte og karsykdommer. Mange tidlige utviklingsstadier av hjerte og karsykdommer viser lavgradig betennelse. I forskningsprosjektet LipidInflammaGenes ... -
Characterization of fatty acids in marine macroalgae by GC-MS
Melby, Mikkel Birkeland (Master thesis, 2019)The main objective of the study was to identify and quantify the fatty acids present in three distinct lipid fractions, namely neutral lipids, free fatty acids and polar lipids, in the macroalgae; Alaria esculenta, Saccharina ... -
Determining monoacylglycerol positional isomers as trimethylsilyl (TMS) derivatives by GC-MS
Flytkjær, Anders Moen (Master thesis, 2021)Monoacylglycerols (MAG) are constituents of milk lipids that are always present at low levels but also one end products of triglyceride (TAG) digestion. The most abundant type of lipids found in milk. The position at which ... -
Identification and quantification of fatty acids in nut oils by GC-MS
Øvrebø, Tina (Master thesis, 2019)The main objective of this thesis was to identify and quantitate the fatty acid composition in the following nine nut oils; almond (Prunus dulcis) oil, hazelnut (Corylus avellana) oil, peanut (Archis hypogaea) oil, walnut ... -
Impact of steam explosion on spruce lignin structure and pyrolyzates
Gunnarsson, Hördur (Master thesis, 2017)The impact of steam explosion (SE) on spruce lignin structure and product formation during flash pyrolysis was investigated by HSQC and pyrolysis-GC-MS (py-GC-MS) experiments, with the aim to understand how lignin structure ... -
Karakterisering av dampeksplodert norsk gran (Picea abies) med flashpyrolyse-GC-MS
Solli, Anders (Master thesis, 2018)Økt utnyttelse av biomasse kan gi store miljøgevinster i fremtiden, da det kan erstatte deler av olje- og gassindustrien. For å oppnå dette må forbehandlingen av biomassen optimaliseres, slik at biopolymerene cellulose, ... -
Karakterisering av fettsyrer i L. hyperborea, S. latissima, A. esculenta og P. palmata med GC-MS
Natvik, Ingeborg (Master thesis, 2019)Men en stigende verdensbefolkning som vil nå 9,1 milliarder innen år 2050, er det viktig å etablere flere gode kilder til mat og fôr (FAO, 2013). Makroalger er flercellede alger som vokser i strandsonen og på grunt vann ... -
Karakterisering av lipider i villaks, oppdrettslaks (Salmo salar) og fiskefôr med GC-MS
Halvorsen, Katarina Breivik (Master thesis, 2019)Hovedmålet med dette studiet var å sammenlikne fettsyresammensetningen i villaks og oppdrettslaks (Salmo salar). Dette sees i sammenheng med ernæringsmessige forskjeller ved inntak av disse to produktene. Vi ønsket å finne ... -
Syntese av 5-((3-hydroksy-1-(4-hydroksy-3,5-dimetoksyfenyl)-2-(2-metoksyfenoksy)propoksy)metyl)furan-2-karbaldehyd og undersøkelse av mulige endringer av lignin etter dampeksplosjon
Løken, Morten Hvattum (Master thesis, 2018)Målet med oppgaven var å syntetisere trimeren 5-((3-hydroksy-1-(4-hydroksy-3,5-dimetoksyfenyl)-2-(2-metoksyfenoksy)propoksy)metyl)furan-2-karbaldehyd (14). Denne trimeren er et mulig biprodukt av dampeksplosjon hvor ett ... -
Utvikling av LC-MS- og LC-MS/MS-metoder for analyse av fosfolipider i melk
Risinggård, Kristin Meland (Master thesis, 2017)Melk er den første næringen pattedyr får, og inneholder viktige næringsstoffer som proteiner, fett og laktose. Mesteparten av fettet finnes som små kuler i melken, og membranen til disse kulene sørger for at fettet er ...