Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på tittel
Viser treff 369-388 av 1014
-
Fermentering av exopolysakkaridproduserende bakterier : effekt på tekstur
(Master thesis, 2022)Det plantebaserte markedet er i stor vekst, og mange plantebaserte produkter består av ekstrudert planteprotein og teksturgivende tilsetningsstoffer. Derfor er det av interesse å undersøke alternative og mer skånsomme ... -
Fermentering av kikerter med eksopolysakkaridproduserende melkesyrebakterier og deres effekt på tekstur
(Master thesis, 2023)Målet med denne oppgaven var å undersøke effekten av in situ eksopolysakkarid produksjon ved melkesyre fermenterings på teksturen til kikertpuré. Dette ble undersøkt for å se om dette kan være en alternativ metode til ... -
Fermentering med melkesyrebakterier av norskproduserte belgfrukter, og effekt på fytinsyreinnhold
(Master thesis, 2020)Belgfrukter har vært en essensiell del av menneskets kosthold i århundrer som en god kilde til energi og næringsstoffer. Det har likevel vært en lite effektiv utnyttelse av planteproteiner fra belgfrukter i moderne tid med ... -
Fetatype ost av geitemelk
(Master thesis, 2015-08-06)Feta has been produced in Greece since Homer's days and the original Feta cheese is made from sheep's milk mixed with a maximum of 30 % goat`s milk. One aim of this study was to investigate whether goat's milk was suitable ... -
Fettsyreestere i toksiske skjell : fettsyreprofil, DTX-3-profil og optimalisering av hydrolyse
(Master thesis, 2016-08-10)Denne oppgaven studerte hvordan skjell kan danne fettsyreestere fra toksiner som forsvarsmekanisme. Likheter og forskjeller i fire arter ble vurdert ved å sammenligne dannelse av dinophysistoksin-3 (DTX-3) fra fettsyrer ... -
Filtering the co-expression networks of populus Trichocarpa
(Master thesis, 2014-08-07)Before further study of gene-Co-expression network, it is prior to filter the network, the analysis aim to check whether co-expression network can be improved by filtering .Through different tools and algorithm to explore ... -
Finding small genes by conservation with a focus on bacteriocins
(Master thesis, 2014-08-04)Genprediksjonsprogrammer er ofte brukt til å predikere gener i genomer gjennom automatiserte annoteringsrutiner. Evnen til populære genfinningsverktøy som Glimmer og GeneMark til å predikere lange gener er rimelig god, men ... -
Finne ut hvilken epleblanding og betingelser som egnet seg best for å utvikle en norskpreget sider med god sensorisk kvalitet på ca. 4,7 % alkohol eller under, laget av norske epler
(Master thesis, 2016-08-10)Smaken av eplesider er en konsekvens av en rekke biokjemiske interaksjoner som skjer mellom mange kjemiske komponenter og sensoriske reseptorer som ikke alltid er like enkle å identifisere. 33 ulike sider fra 4 epleblandinger ... -
Foaming properties of pasteurized milk with 1% fat : could it be affected by lipolysis and proteolysis due to Pseudomonas spp. growing in cold-stored milk?
(Master thesis, 2020)A velvety, shiny, and compact foam with fine bubbles is desirable in the coffee shop industry to produce coffee drinks like cappuccino or café latte. However, baristas in the cafés are not always able to create this desirable ... -
Forbedring av konsistens og smak i mager hvitost, ved bruk av kjernemelk, mikropartikulert myseprotein og tilsetting av laktobasiller isolert fra ost
(Master thesis, 2012-05-31)Forbrukere er ofte misfornøyde med kvaliteten på mager ost, da mager ost ofte er kort, tørr og fast i konsistensen, og smaken er langt dårligere enn i helfet ost. De siste 20 årene har det vært mye forskning på å forbedre ... -
Forbedring av skumkvalitet på Carlsberg pils : produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved tilsetning av humleekstraktene Alpha foam og Tetra i filtrert øl
(Master thesis, 2013-08-07)Skum er først og fremst en viktig visuell egenskap ved ølets kvalitet og estetikk. Et skum som har en viss holdbarhet og som henger delvis fast på glassveggen (kling), er en egenskap som er særegent for øl. Ølskummets ... -
Forbrukeres smakssensitivitet og denne sensitivitetens betydning for produktaksept
(Master thesis, 2017)Hva vi spiser har betydning for helse og livskvalitet. Det har i senere år blitt et stadig større fokus på å øke bevissthet om sunn mat, og næringsmiddelindustrien streber etter å lage sunne alternativer som forbrukerne ... -
Forbrukerholdninger og adferd knyttet til holdbarhet til kyllingpålegg etter åpning
(Master thesis, 2023) -
Forbrukerkommunikasjon om emballasjematerialet på grønnsaksetiketten : en undersøkelse av kjøpsvillighet, følelser og holdninger
(Master thesis, 2021)Økt matsvinn og plast på avveie skaper bekymring og engasjement blant forbrukerne, som reagerer negativt på det de oppfatter som unødvendig bruk av plastemballasje på grønnsaker. Bruk av plastemballasje på grønnsaker er ... -
Forekomst av Shigatoksinproduserende Escherichia coli i kvernet kjøtt og kjøttdeig av svin i Norge
(Master thesis, 2021)Shigatoksinproduserende Escherichia coli (STEC), også kjent som Verotoksinproduserende E. coli er stammer av E. coli som bærer gener som koder for Shigatoksin (stx), enkelte har i tillegg det intiminkodende genet eae som ... -
Forekomst av Shigatoksinproduserende Escherichia coli i norske kjøttvarer, med hovedvekt på stx2a-genet
(Master thesis, 2018)Shigatoksinproduserende Escherichia coli (STEC), også kalt Verotoksinproduserende E. coli (VTEC) har tilstedeværelse av gener som koder for Shigatoksin (stx). Noen STEC har i tillegg det intimin-kodende genet eae, og denne ... -
Formell syntese av feromonet til snekkerbien, Xylocopa hirsutissima, ved bruk av stereoselektiv jodlaktonisering
(Master thesis, 2014-02-19)Vi har utviklet en formell syntese av cis-2-metyl-hexanolid, hovedkomponenten i feromonet til bien Xylocopa hirsutissima. Nøkkeltrinnet i syntesen var asymmetrisk jodlaktonisering. Dette steget ble utført med dobbel ... -
Forsøk på å syntetisere monogalaktosyldiacylglyseroler
(Master thesis, 2019)Målet med denne oppgaven var å utvikle en syntesemetode for monogalaktosyldiacylglyseroler. Galaktolipidet skulle brukt som en intern standard i en LC-MS undersøkelse av stortare, Laminaria hyperborea. Det ble testet ... -
Forsøk på syntese av (all-Z)-hentriakonta-3,6,9,12,15, 19,22,25,28-nonan
(Master thesis, 2014-08-05)Målet med oppgaven var å syntetisere hydrokarbonet (3Z,6Z,9Z,12Z,15Z,19Z,22Z,25Z,28Z)-hentriakonta-3,6,9,12,15,19,22,25,28-nonan (1). Dette hydrokarbonet er et lang kjedet, flerumettet hydrokarbon (LC-PUCH) som er funnet ... -
Forsøk på syntese av (all-Z)-hentriakonta-3,6,9,12,15,19,22,25,28-nonan
(Master thesis, 2013-08-26)Syntetiske studier for å lage det langkjedede, flerumettede hydrokarbonet, (3Z,6Z,9Z,12Z,15Z,19Z,22Z,25Z,28Z)-hentriakonta-3,6,9,12,15,19,22,25,28-nonan 1 har blitt utført. Dette hydrokarbonet er funnet i flere mikroorganismer, ...