Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på tittel
Viser treff 710-729 av 1016
-
Production of potential immune modulating proteins from Methylococcus capsulatus Bath and characterization of their putative roles in inflammation
(Master thesis, 2019)Commensal microbes have for a long time been considered important for the function and development of the human immune system. Later studies also highlight the beneficial potential of non-commensals to human health. The ... -
Production of yeast from spruce sugars and hydrolysates of protein-rich by-products as feed ingredient
(PhD Thesis;2019:60, Doctoral thesis, 2019)The biotechnological potential and food-grade nature of yeasts are evidenced by their rich history of application in food fermentations. Thus, yeasts have been recognized as a suitable microorganism for the production of ... -
Produksjon av Norvegia type ost fra kaseinstandardisert ystemelk : effekt av diafiltrering og formodningstid
(Master thesis, 2016-08-10)Norvegia® er Norges mest spiste ost og utgjør en av TINE’s største og viktigste merkevarer. I dette forsøket ble det produsert en Norvegia type ost fra kaseinstandardisert ystemelk der utgangspunktet for ystemelka var et ... -
Produksjon av proteinrik yoghurt laget av ultrafiltrert kjernemelk
(Master thesis, 2017)Kvalitetsegenskapene til proteinrik yoghurt laget av kjernemelk ble undersøkt for å øke forståelsen rundt bruk av kjernemelk som en ingrediens i yoghurt. Hensikten med oppgaven var å undersøke effekten av råstoff (kjernemelk ... -
Produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved bruk av forskjellige typer humleprodukter i moderne ølproduksjon
(Master thesis, 2012-10-12)Humle er først og fremst viktig for smaksopplevelsen som kjennetegner øl, hvorav bitterheten er av spesiell betydning. Det er α-syrene i humle, som etter omdanning til vannløselige iso-α-syrer gir ølet bittersmak. Hvor mye ... -
Produktoptimalisering av yoghurt på TINE Meieriet Oslo
(Master thesis, 2015-08-05) -
Produkttesting i butikk : utvikling, gjennomføring og forbrukeroppfatning
(Master thesis, 2021)Plastemballasje bidrar til å forlenge holdbarheten på matvarer og redusere matsvinn. Samtidig er plast på avveie er et stort miljøproblem. Virksomheter gjennomfører tiltak for å redusere mengden plastemballasje som benyttes ... -
Prokaryote classification : method development and novel insight in 16S ribosomal RNA-based classification
(PhD Thesis;2016:95, Doctoral thesis, 2016)The main objective of this thesis is the improvement of prokaryotic classification based on the 16S ribosomal RNA. As a result of the shift in sequencing technology, generating enormous amounts of sequencing data and the ... -
Prosessivitet i familie 18 kitinaser
(Master thesis, 2012-09-11)Astma er en kronisk betennelsessykdom som er et resultat av inflammasjon i luftveiene og det er anslått at 300 millioner mennesker lider av denne sykdommen. Antallet stiger ettersom flere land blir urbanisert og det er ... -
Prosessmålingsteknologi for proteinhydrolysater : FTIR-spektroskopi, SEC og OPA-metode
(Master thesis, 2018)Enzymatisk proteinhydrolyse av restråstoff fra kjøtt-, fisk- og meierindustrien, med formål om å produsere spiselige peptidprodukter, er en voksende industri. For å kunne utnytte potensialet til disse proteinene er det ... -
Prosesstekniske tiltak for økt dannelse av isoamylacetat i Dahls Pils
(Master thesis, 2013-08-16)Øl består av mange ulike aromakomponenter. Sammensetningen av aromakomponentene utgjør smaken i øl, og små endringer i konsentrasjon av disse kan gi et totalt forandret smaksbilde. Dette er aromakomponenter som ester og ... -
Protein dysregulation in immune cells of multiple sclerosis patients
(Master thesis, 2020)Multiple sclerosis (MS) is a complex, autoimmune and inflammatory disease affecting the central nervous system. The pathogenesis of MS is not completely understood, but T cell activation is believed to be an important part ... -
Protein fractionation by microfiltration in high-protein yogurt processing
(PhD Thesis;2017:58, Doctoral thesis, 2017)The main objective of the work presented in this thesis was to investigate the optimization of the microfiltration (MF) process in the production of high-protein yogurts (≥ 5.6% protein). High-protein yogurts have gained ... -
Protein-protein interactions involved in the interferon antagonistic activity of infectious salmon anemia virus (ISAV).
(Master thesis, 2011-09-06)Infeksiøs lakseanemi virus (ILAV) er et akvatisk influensa-lignende virus som infiserer Atlantisk laks og forårsaker stor dødlighet. Til nå er det ikke utviklet effektive vaksiner som gir god beskyttelse mot ILAV. Utbrudd ... -
Proteinanalyse ved hjelp av massespektrometri
(Master thesis, 2010-11-16)Hovedmålet med oppgaven var å teste ulike prosedyrer for fraksjonering av celler. Ved å identifisere og kvantifisere proteinuttrykk ved hjelp av LC-MS (væskekromatografi-massespektrometri) som metode kan man bestemme ... -
Proteiner i det medisinske soppekstraktet AndoSanTM
(Master thesis, 2014-07-30)AndoSan™ er et medisinsk soppekstrakt der hovedkomponenten er den champignonlignede soppen Agaricus blazei Murill (AbM). Preparatet inneholder også to andre sopparter, Hericium erinaceum og Grifola frondosa. De siste årene ... -
Proteinrik geitmelkyoghurt
(Master thesis, 2015-08-10)Hensikten med denne oppgaven var å lage en god geitmelkyoghurt ved bruk av membranfiltrert melk. Målet var å framstille en yoghurt med et høyt proteininnhold (10 %) og et normalt fettinnhold for geitmelk (4 %). I dette ... -
Proteolyse ved eksogene enzymer gir mulige effekter på spisekvalitet, proteinfordøyelse og bioaktivitet i Semitendinosus
(Master thesis, 2018)Mørhet er avgjørende når forbruker velger kjøttstykke. I framtidens kjøttproduksjon kan tilførsel av eksogene enzymer muligens bidra til forbedret mørhet i seige muskler som normalt brukes til prosessert kjøtt. Videre kan ... -
ProWok prosessanlegg, produksjonsoptimalisering og fremtidig potensiale
(Master thesis, 2014-08-14) -
Pseudomonas fluorescens i melk: Vekst og metabolisme under lagring ved ulike temperaturer, med spesielt fokus på proteolytisk aktivitet.
(Master thesis, 2015-08-06)Milk is a biological and nutritious product particularly susceptible to microbial degradation if not handled properly. One type of psychrotrophic bacteria often associated with microbial spoilage and impaired quality in ...