Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på tittel
Viser treff 708-727 av 1016
-
Production of DHA-rich oil by Aurantiochytrium limacinum on lignocellulosic sugars and crude glycerol
(Master thesis, 2021)The Omega-3 Polyunsaturated fatty acids (PUFAs) Docosahexaenoic (DHA, 22:6n-3) and Eicosapentaenoic (EPA, 20:5n-3) acid are essential nutrients for both fish and humans. These PUFAs cannot be synthesized in sufficient ... -
Production of microbial protein from brown seaweed and spruce wood and its use as a novel feed ingredient in aquaculture
(PhD Thesis;2018:46;, Doctoral thesis, 2018)With the world’s rapidly expanding population, it is necessary to provide sustainable and nutritious food. Aquaculture is the world’s fastest growing food production sector and carries with it some major tradeoffs and ... -
Production of potential immune modulating proteins from Methylococcus capsulatus Bath and characterization of their putative roles in inflammation
(Master thesis, 2019)Commensal microbes have for a long time been considered important for the function and development of the human immune system. Later studies also highlight the beneficial potential of non-commensals to human health. The ... -
Production of yeast from spruce sugars and hydrolysates of protein-rich by-products as feed ingredient
(PhD Thesis;2019:60, Doctoral thesis, 2019)The biotechnological potential and food-grade nature of yeasts are evidenced by their rich history of application in food fermentations. Thus, yeasts have been recognized as a suitable microorganism for the production of ... -
Produksjon av Norvegia type ost fra kaseinstandardisert ystemelk : effekt av diafiltrering og formodningstid
(Master thesis, 2016-08-10)Norvegia® er Norges mest spiste ost og utgjør en av TINE’s største og viktigste merkevarer. I dette forsøket ble det produsert en Norvegia type ost fra kaseinstandardisert ystemelk der utgangspunktet for ystemelka var et ... -
Produksjon av proteinrik yoghurt laget av ultrafiltrert kjernemelk
(Master thesis, 2017)Kvalitetsegenskapene til proteinrik yoghurt laget av kjernemelk ble undersøkt for å øke forståelsen rundt bruk av kjernemelk som en ingrediens i yoghurt. Hensikten med oppgaven var å undersøke effekten av råstoff (kjernemelk ... -
Produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved bruk av forskjellige typer humleprodukter i moderne ølproduksjon
(Master thesis, 2012-10-12)Humle er først og fremst viktig for smaksopplevelsen som kjennetegner øl, hvorav bitterheten er av spesiell betydning. Det er α-syrene i humle, som etter omdanning til vannløselige iso-α-syrer gir ølet bittersmak. Hvor mye ... -
Produktoptimalisering av yoghurt på TINE Meieriet Oslo
(Master thesis, 2015-08-05) -
Produkttesting i butikk : utvikling, gjennomføring og forbrukeroppfatning
(Master thesis, 2021)Plastemballasje bidrar til å forlenge holdbarheten på matvarer og redusere matsvinn. Samtidig er plast på avveie er et stort miljøproblem. Virksomheter gjennomfører tiltak for å redusere mengden plastemballasje som benyttes ... -
Prokaryote classification : method development and novel insight in 16S ribosomal RNA-based classification
(PhD Thesis;2016:95, Doctoral thesis, 2016)The main objective of this thesis is the improvement of prokaryotic classification based on the 16S ribosomal RNA. As a result of the shift in sequencing technology, generating enormous amounts of sequencing data and the ... -
Prosessivitet i familie 18 kitinaser
(Master thesis, 2012-09-11)Astma er en kronisk betennelsessykdom som er et resultat av inflammasjon i luftveiene og det er anslått at 300 millioner mennesker lider av denne sykdommen. Antallet stiger ettersom flere land blir urbanisert og det er ... -
Prosessmålingsteknologi for proteinhydrolysater : FTIR-spektroskopi, SEC og OPA-metode
(Master thesis, 2018)Enzymatisk proteinhydrolyse av restråstoff fra kjøtt-, fisk- og meierindustrien, med formål om å produsere spiselige peptidprodukter, er en voksende industri. For å kunne utnytte potensialet til disse proteinene er det ... -
Prosesstekniske tiltak for økt dannelse av isoamylacetat i Dahls Pils
(Master thesis, 2013-08-16)Øl består av mange ulike aromakomponenter. Sammensetningen av aromakomponentene utgjør smaken i øl, og små endringer i konsentrasjon av disse kan gi et totalt forandret smaksbilde. Dette er aromakomponenter som ester og ... -
Protein dysregulation in immune cells of multiple sclerosis patients
(Master thesis, 2020)Multiple sclerosis (MS) is a complex, autoimmune and inflammatory disease affecting the central nervous system. The pathogenesis of MS is not completely understood, but T cell activation is believed to be an important part ... -
Protein fractionation by microfiltration in high-protein yogurt processing
(PhD Thesis;2017:58, Doctoral thesis, 2017)The main objective of the work presented in this thesis was to investigate the optimization of the microfiltration (MF) process in the production of high-protein yogurts (≥ 5.6% protein). High-protein yogurts have gained ... -
Protein-protein interactions involved in the interferon antagonistic activity of infectious salmon anemia virus (ISAV).
(Master thesis, 2011-09-06)Infeksiøs lakseanemi virus (ILAV) er et akvatisk influensa-lignende virus som infiserer Atlantisk laks og forårsaker stor dødlighet. Til nå er det ikke utviklet effektive vaksiner som gir god beskyttelse mot ILAV. Utbrudd ... -
Proteinanalyse ved hjelp av massespektrometri
(Master thesis, 2010-11-16)Hovedmålet med oppgaven var å teste ulike prosedyrer for fraksjonering av celler. Ved å identifisere og kvantifisere proteinuttrykk ved hjelp av LC-MS (væskekromatografi-massespektrometri) som metode kan man bestemme ... -
Proteiner i det medisinske soppekstraktet AndoSanTM
(Master thesis, 2014-07-30)AndoSan™ er et medisinsk soppekstrakt der hovedkomponenten er den champignonlignede soppen Agaricus blazei Murill (AbM). Preparatet inneholder også to andre sopparter, Hericium erinaceum og Grifola frondosa. De siste årene ... -
Proteinrik geitmelkyoghurt
(Master thesis, 2015-08-10)Hensikten med denne oppgaven var å lage en god geitmelkyoghurt ved bruk av membranfiltrert melk. Målet var å framstille en yoghurt med et høyt proteininnhold (10 %) og et normalt fettinnhold for geitmelk (4 %). I dette ... -
Proteolyse ved eksogene enzymer gir mulige effekter på spisekvalitet, proteinfordøyelse og bioaktivitet i Semitendinosus
(Master thesis, 2018)Mørhet er avgjørende når forbruker velger kjøttstykke. I framtidens kjøttproduksjon kan tilførsel av eksogene enzymer muligens bidra til forbedret mørhet i seige muskler som normalt brukes til prosessert kjøtt. Videre kan ...