Blar i Faculty of Biosciences (BioVit) på tittel
Viser treff 430-449 av 1078
-
Fine-mapping and characterization of fusarium head blight resistance QTL on chromosome 2D in wheat
(Master thesis, 2022)Fusarium head blight (FHB) is a destructive disease in cereals (and other plants) caused by several plant pathogenic species of Fusarium spp. In bread wheat (Triticum aestivum) it infects the kernels, which greatly impacts ... -
Fish welfare and color of skin and fillets of Atlantic Salmon from two genetic lines exposed to repeated hypoxia prior to harvesting
(Master thesis, 2022)Oxygen is a fundamental necessity for the fitness and survival of Atlantic salmon. Hypoxia is reduced access to oxygen and low levels of oxygen in body tissues, which affects the welfare, immune response, and product quality ... -
Five-year numerical response of saproxylic beetles following a dead wood pulse left by moth outbreaks in northern Scandinavia
(Master thesis, 2017)Saproxylic insects are important for the decomposition of dead wood, and therefore crucial for maintaining healthy forest ecosystems. There is, however, little knowledge about their ability to respond to massive resource ... -
Flowering behaviour and juvenile stage miR156/miR172 expression in annual and perennial Pooideae
(Master thesis, 2020)Most plant seedlings undergo a juvenile stage of development, during which they are unresponsive to environmental signals that promote floral competence. The length of this phase is often extended in perennial versus annual ... -
Focal dark spots in the skeletal muscle of Atlantic salmon : involvement of rib abnormalities, environmental factors, and local immune responses
(PhD Thesis;2023:67, Doctoral thesis, 2023)Focal dark spots (DS) represent a major fillet quality issue, leading to significant economic losses in farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.). DS typically appear as discoloured red/black areas in the anterior hypaxial ... -
Food gardening for change : a study of transformative learning in urban agriculture
(Master thesis, 2019)In an increasingly urbanised world, we see an increase in the focus on cities and the role they play in sustainable food systems. In this study, urban food gardening projects are explored with the theoretical framework of ... -
Food systems policy and social-ecological resilience : the role of the European Green Deal for food systems transformation
(Master thesis, 2021)This master thesis presents a theoretical discussion of the Farm to Fork strategy’s aim to transform food systems to become resilient. Over the last 20 years, the international scientific community has established that ... -
Fordøying av fôrrasjonar til mjølkekyr målt med AIA og iNDF
(Master thesis, 2021)Kunnskap om næringsinnhaldet hjå fôr er fundamentalt for god fôrutnytting og effektiv mjølkeproduksjon. Fôr står for om lag 80% av dei variable kostnadane hjå mjølkegardane, og god fôrutnytting er essensielt for å skape ... -
Forekomst av sub-klinisk melkefeber hos Norsk Rødt Fe (NRF) : en pilotstudie ved Senter for husdyrforsøk
(Master thesis, 2018)Denne oppgaven består av en teoridel og egne undersøkelser. I teoridelen blir ulik litteratur knyttet opp mot ubalanse i mineraltilførselen og risiko for utvikling av sub-klinisk melkefeber gjennomgått. Melkefeber er en ... -
Forming links in the forage : a (meta)genome-centric metaproteomic approach to connect rumen microbial functions
(PhD Thesis;2023:59, Doctoral thesis, 2023)The rumen microbiome operates in close symbiosis with its ruminant host, where the rumen functions as a fermentation chamber for the conversion of complex recalcitrant carbohydrates into nutrients that represent the ... -
Fornying av eng ved direktesåing : effekten av tettleik i svoren på etableringssuksess
(Master thesis, 2019)Med direktesåing kan ein fornya plantedekket med lågare kostnadar og meir miljøvennleg enn ein full fornying med pløying. Men å få til ei vellukka etablering viser seg å vera utfordrande. I fleire forsøk som har blitt gjort ... -
Fornying av økologisk eng : effekt av dekkvekst, såmåte og såmengd på avling og fleirårig tofrøblada ugras
(Master thesis, 2020)Dei grovfôrbaserte husdyrproduksjonane er berebjelken i norsk matproduksjon og om lag 2/3 av jordbruksarealet i Noreg vert nytta til å dyrka grovfôr. Integrert plantevern (IPV) er lovfesta, og det er trong for å utvikla ... -
Forskjeller i atferd mellom tre katteraser: arvbarhet av noen atferdsegenskaper, og eierens forhold til sin katt
(Master thesis, 1998)Det ble sendt ut spørreskjemaer til eiere av siameser, perser og vanlig huskatt. Jeg ønsket å finne ut om det var forskjeller i atferdsegenskaper mellom de ulike katterasene. For å kunne beregne arvbarhetsestimater for ... -
Forskjeller i celletall og andre mastittindikatorer fra melkeroboten i to seleksjonslinjer av NRF
(Master thesis, 2018)Det kommer store mengder nøye og objektivt registrerte data fra melkeroboter (AMS). Dette er data med stort potensialet til å brukes i avlsarbeidet og som styringsverktøy til bonden. Formålet med denne oppgaven var å ... -
Forslag til nye egenskaper for lynne på Norsk Rødt Fe i data fra automatiske melkesystemer
(Master thesis, 2017)Ved melking i automatisk melkesystem (AMS) settes det nye krav til kuas atferd, og med økende bruk av robot i melkeproduksjonen er det derfor nødvendig å fornye avlsmålet til kuene. Det ligger et potensiale å benytte ... -
Forsøk med tiriltunge (Lotus corniculatus) i engblandinger
(Master thesis, 2023)Denne masteroppgaven er en del av et prosjekt, Diversilience, som har som mål å forbedre produksjon og motstandsdyktighet mot sykdom og ugress i økologisk planteproduksjon ved å utnytte biodiversitet. Artene som var med i ... -
Fôring av melkekyr etter en standard laktasjonskurve sammenlignet med en dynamisk tilnærming av laktasjonskvurven
(Master thesis, 2017)Fôring av melkekyr gjøres etter valg av en fôringsstrategi, der utførelsen vil ha en direkte påvirkning på laktasjonskurvens form. Fôret utgjør ca. 70 % av de variable kostnadene i melkeproduksjonen (Tine Rådgiving 2012), ... -
Fôring av oksekalver med tanke på sunnere kjøtt
(Master thesis, 2016)Dette er et fôringsforsøk med 12 jevngamle NRF-oksekalver, hvor hovedmålet er å produsere sunnere storfekjøtt. Denne oppgaven er en ren teorioppgave, da forsøket fortsetter med analyser og museforsøk videre. Forsøket er ... -
Fôringens påvirkning på mengde og sammensetning av fett i storfekjøtt : en litteraturstudie
(Master thesis, 2014-08-12)Fôringen er en av de viktigste faktorene for å endre innholdet av fett og fettsyrer i storfekjøtt. Hensikten med denne oppgaven har derfor vært å se på hvordan ulik fôring påvirker mengde og sammensetning av fett. Oppgaven ... -
Fôrinntak, ete- og drøvtyggingsåtferd hjå NRF kyr gitt ein fullfôrrasjon med gradert nivå av raudalgar (Asparagopsis taxiformis)
(Master thesis, 2022)Denne oppgåva består av ein litteraturdel og ein forsøksdel. Litteraturdelen tek i hovudsak føre seg faktorar som påverkar ete- og drøvtyggingsåtferda til kyr, samt litt generelt om fordøyingssystemet, mjølkeproduksjon og ...