Browsing Brage NMBU by Author "Wicklund, Trude"
Now showing items 1-20 of 48
-
«Andre stoffer» – Lecitin fra solsikke. Uttalelse fra faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk
Steffensen, Inger-Lise; Bruzell, Ellen Merete; Granum, Berit; Hetland, Ragna Bogen; Husøy, Trine; Rohloff, Jens; Wicklund, Trude (VKM Report, Research report, 2017) -
Brygging med egenmaltet norskdyrket bygg
Le Bozec, Niels Nonstad (Master thesis, 2017)Økende etterspørsel etter norske råvarer og etablering av flere mikrobryggerier her til lands de siste årene har ført til at utviklingen av et helnorsk øl var eneste veien å gå. I dag blir det hovedsakelig benyttet importmalt ... -
Chemical Composition of Apples Cultivated in Norway
Wicklund, Trude; Guyot, Sylvain; Le Quéré, Jean Michel (Journal article, 2021) -
Chemical Composition of Apples Cultivated in Norway
Wicklund, Trude; Guyot, Sylvain; Le Quéré, Jean Michel (Journal article, 2021) -
Co-fermentation Involving Saccharomyces cerevisiae and Lactobacillus Species Tolerant to Brewing-Related Stress Factors for Controlled and Rapid Production of Sour Beer
Dysvik, Anna; Leanti La Rosa, Sabina; Liland, Kristian Hovde; Myhrer, Kristine S.; Østlie, Hilde Marit; De Rouck, Gert; Rukke, Elling-Olav; Westereng, Bjørge; Wicklund, Trude (Peer reviewed; Journal article, 2020)Increasing popularity of sour beer urges the development of novel solutions for controlled fermentations both for fast acidification and consistency in product flavor and quality. One possible approach is the use of ... -
Cordia africana (Lam.) fruit and its uses
Gebreegziabher, Sarah Tewolde-Berhan (PhD Thesis;2014:2, Doctoral thesis, 2016-11-24)There are several underutilised and neglected species used as food in the world. These food sources are under threat of disappearing and their knowledge base being forgotten. One such plant is the Cordia africana. Though ... -
Effekt av eplesort og gjærtype på produksjon av smaks og aromakomponenter i sider
Rokstad, Sofie Mejdell (Master thesis, 2021)Sider er et resultat av fermentert epleråstoff, der mange biokjemiske prosesser påvirker de organoleptiske egenskapene i sluttproduktet. Samspillet mellom gjær og epleråstoffet er avgjørende for produsere karakteristiske ... -
Effekt av høytrykksprosessering av jordbærmos og -juice under produksjon og lagring
Grimsbo, Ingunn Haugland (Master thesis, 2013-08-01)Hensikten med denne oppgaven var å undersøke effekten av høytrykksbehandling på nyprosesserte og lagrede jordbærprodukter (Fragaria x ananassa Duch, cv. Senga Sengana). Ved bruk av to ulike produkter, mos og juice, ble det ... -
Effekten av melkebaserte ingredienser på kvaliteten til glutenfritt brød
Rønning, Nikoline Engebretsen (Master thesis, 2018)Bakgrunnen for denne masteroppgaven var en kombinasjon av økende mengde restråstoffer med interessante funksjonelle egenskaper og utfordringen med å lage gode, glutenfrie brød. Sur myse er restråstoffet etter produksjon ... -
Finne ut hvilken epleblanding og betingelser som egnet seg best for å utvikle en norskpreget sider med god sensorisk kvalitet på ca. 4,7 % alkohol eller under, laget av norske epler
Skottheim, Elizabeth Rose (Master thesis, 2016-08-10)Smaken av eplesider er en konsekvens av en rekke biokjemiske interaksjoner som skjer mellom mange kjemiske komponenter og sensoriske reseptorer som ikke alltid er like enkle å identifisere. 33 ulike sider fra 4 epleblandinger ... -
Forbedring av skumkvalitet på Carlsberg pils : produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved tilsetning av humleekstraktene Alpha foam og Tetra i filtrert øl
Haug Pedersen, Line (Master thesis, 2013-08-07)Skum er først og fremst en viktig visuell egenskap ved ølets kvalitet og estetikk. Et skum som har en viss holdbarhet og som henger delvis fast på glassveggen (kling), er en egenskap som er særegent for øl. Ølskummets ... -
Forskning og forsøk i landskapet : arter av rotsnutebiller i jordbærfelt og deira naturlege vertplanter - bind 33
Hesjedal, Kåre; Wicklund, Trude; Steinsholt, Kjell; et al. (Research report, 1982)Ulike rotsnutebillearter og utbreiinga deira i jordbærfelt på Vestlandet er registrert. I alt er 17 arter fordelt på 8 slekter registrerte i jordbærfelta, og av desse kan 8 arter fordelt på 3 slekter karakteriserast som ... -
General principles for the risk assessment of “other substances” in food supplements and energy drinks. Report of the Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids, Materials in Contact with Food and Cosmetics and the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Bruzell, Ellen Merete; Granum, Berit; Hetland, Ragna Bogen; Husøy, Trine; Rohloff, Jens; Wicklund, Trude; Frøyland, Livar; Haugen, Margaretha; Holvik, Kristin; Løvik, Martinus; Strand, Tor A; Tell, Grethe S.; Vaktskjold, Arild; Iversen, Per Ole; Steffensen, Inger-Lise (VKM Report, Research report, 2015) -
Growth, metabolism and beer brewing with kveik
Aasen, Nadia Marlen (Master thesis, 2020)In this thesis, the microbiological diversity of ten different types of kveik were studied. Strains of bacteria and yeast from the four kveiks Ørjasæter, Gausemel, Otterdal and Gamlegrua were isolated, sequenced and ... -
Influence of development, postharvest handling, and storage conditions on the carbohydrate components of sweetpotato (Ipomea batatas Lam.) roots
Nabubuya, Agnes; Namutebi, Agnes; Byaruhanga, Yusuf; Narvhus, Judith; Wicklund, Trude (Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Ko-fermentering av surøl med bruk av kveik, Lb brevis og B. bruxellensis
Prytz, Elias Ernestus (Master thesis, 2020)I denne oppgaven ble det utført et småskala vekstforsøk og et bryggeforsøk, for å undersøke om man ved bruk av kofermentering med kveik gjær, melkesyrebakterier og villgjær kan lage et surøl. Som har høy aromakompleksitet ... -
Malting av norskdyrket bygg
Skilbrigt, Even (Master thesis, 2016-08-10)De senere år har det vært en økende interesse for matspesialiteter i Norge, og det har blitt etablert flere og flere mikrobryggerier. Øl med lokal tilknytning, historie og smak er interessant for mikrobryggeriene, som ... -
Metabolite changes during natural and lactic acid bacteria fermentations in pastes of soybeans and soybean–maize blends
Ng'ong'ola-Manani, Tinna A.; Østlie, Hilde Marit; Mwangwela, Agnes M.; Wicklund, Trude (Journal article; Peer reviewed, 2014)The effect of natural and lactic acid bacteria (LAB) fermentation processes on metabolite changes in pastes of soybeans and soybean–maize blends was studied. Pastes composed of 100% soybeans, 90% soybeans and 10% maize, ... -
Microbial dynamics in traditional and modern sour beer production
Dysvik, Anna; Leanti La Rosa, Sabina; de Rouck, Gert; Rukke, Elling-Olav; Westereng, Bjørge; Wicklund, Trude (Journal article; Peer reviewed, 2020) -
Modern sour beer production : mixed fermentations with yeast and lactic acid bacteria
Dysvik, Anna (PhD Thesis;2019:104, Doctoral thesis, 2019)Traditional sour beers are produced by spontaneous, mixed fermentations where numerous yeast and bacterial species are involved. One of the traits that separate sour beers from other beers is the high concentration of ...