Blar i Brage NMBU på forfatter "Wicklund, Trude"
-
Tailoring microalgal biomass for food applications : fermented beverage as a case study
Carnovale, Giorgia (PhD Thesis;2022:19, Doctoral thesis, 2022)Microalgae are renowned as super-foods due to their unique nutritional profiles; however, their applications to human nutrition are still limited to nutraceuticals and food supplements. This is likely due to factors such ... -
Utilization of dried roselle calyces extract in fruit juice processing
Kilima, Beatrice Mgaya (PhD Thesis;2014:31, Doctoral thesis, 2014)There has been an increased consumption of fruit juice as consumers have become aware of the nutritional and health benefits of fruit juices. This increased consumption goes together with the growth of varieties of fruit ... -
Various Factors Affect Product Properties in Apple Cider Production
Wicklund, Trude; Skottheim, Elisabeth; Remberg, Siv Fagertun (Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Vegetable emulsions and Norwegian-grown pulses as ingredients in plant-based food products : effects on quality characteristics of falafel
Nersten, Solveig (Master thesis, 2021)In the last few years, plant-based food products have increased in popularity both in Europe generally and Norway specifically. At the same time, the Norwegian Directorate of Health recommends a mainly plant-based diet ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med gjær isolert fra sider og kveik
Kaasa, Christine Sverdrup (Master thesis, 2018)Gjær er en av bidragsyterne til aromakomponentproduksjonen i øl. Mengde aromakomponenter produsert av gjær avhenger blant annet av faktorerer som temperatur, pH, oksygentilgang og plato. Komponentene med størst innvirkning ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med melkesyrebakterier og gjær
Kvam, Guro (Master thesis, 2017)Ølbrygging er et håndverk forbundet med lange tradisjoner, med røtter tilbake til det 12. århundrets Europa. Før dagens mikrobiologiske teknikker ble oppfunnet var all øl spontangjæret med en kompleks sammensetning av ulike ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med ulike stammer av gjær
Tanderø, Ludvig Nikolai (Master thesis, 2016-08-10)Aromastoffer i øl er viktig for å gi ølet en særegenhet. Gjær er en stor bidragsyter. Metabolitter fra gjær bidrar til en rekke smaker og aromastoffer som er ønskelig i øl. Flyktige stoffer som estere, høyere alkoholer, ... -
Viscoelastic properties of sweet potato complementary porridges as influenced by endogenous amylases
Nabubuya, Agnes; Namutebi, Agnes; Byaruhanga, Yusuf B; Schüller, Reidar Barfod; Narvhus, Judith; Wicklund, Trude (Journal article; Peer reviewed, 2017)