dc.contributor.author | Ulvesli, Ola | |
dc.contributor.editor | Ljones, Bjarne | |
dc.contributor.editor | Løvø, P.J. | |
dc.contributor.editor | Nissen, Øivind | |
dc.date.accessioned | 2022-08-12T15:20:00Z | |
dc.date.available | 2022-08-12T15:20:00Z | |
dc.date.issued | 1960 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3011682 | |
dc.description | Inneholder flere artikler | en_US |
dc.description.abstract | Sammensetningen og fordøyeligheten er bestemt for 2 prøver høy fra Østlandets flatbygder, 1 prøve fra Østlandets dal- og fjellbygder, 1 prøve vestlandshøy og 1 prøve trøndelagshøy for 1959. Prøvene fra Østlandets flatbygder er tørket på bakken, ellers er prøvene tatt av hesjetørket høy. Kvaliteten av vestlandsbøyet er knapt middels, idet 1 kg høy med 83 % tørrstoff inneholdt 0.45 f.f.e. De andre prøver hadde stor forenhetsverdi idet de inneholdt 0.52-0.58 f.f.e. pr. kg høy med 83 % tørrstoff. Innholdet av fordøyelig råprotein vekslet mellom 31 og 46 g pr. kg høy med 83 % tørrstoff, og dette er for de fleste prøver mindre enn midlet fra tidligere år viser. Høy med 83 % tørrstoff inneholder 2.8-5.0 g kalsium og 1.2-1.8 g fosfor. I flere prøver er både kalsium- og fosforinnholdet lågere enn midlet for tidligere år viser.
Karotininnholdet er vekslende og lågere enn normalt. Høyet er altså en dårlig kilde for karotin (A-vitamin). | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Norwegian University of Life Sciences, Ås | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.title | Forskning og forsøk i landbruket : kvaliteten av høyavlinga 1959 | en_US |
dc.type | Non-fiction monograph | en_US |
dc.source.pagenumber | 1 - 8 | en_US |
dc.source.volume | 11 | en_US |