Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorAlfnes, Frode
dc.contributor.advisorLarsgård, Thore
dc.contributor.authorLerkerød, Hanne
dc.contributor.authorAam, Odin Spillum
dc.coverage.spatialNorwayen_US
dc.date.accessioned2022-07-22T10:09:35Z
dc.date.available2022-07-22T10:09:35Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3007777
dc.description.abstractThe purpose of this study is to investigate how Norway is equipped to use the sea as a pantry by commercializing the use of seaweed and kelp. Furthermore, the report will decide whether we as consumers are ready to use seaweed and kelp in the diet. The world's population and need for more food and energy is increasing. The Institute of Marine Research points out that only a percentage of the food we eat comes from the sea. At the same time, it is estimated that the European seaweed and kelp market will more than triple by 2030. Our findings are based on a series of semi-structured in-depth interviews and existing empirical data The interviewees consist of a number of commercial actors and researchers with experience in the field. The results from the interviews refer to the current seaweed and kelp market in Norway is characterized by the fact that few players are in great development. The results indicate that there are not sufficient facilities for large-scale production today, and that more research is required on production, nutrient content and consumers before largescale production can be implemented.en_US
dc.description.abstractDenne utredningen har som formål å undersøke hvordan Norge er rustet for å ta i bruk havet som spiskammer ved å kommersialisere bruken av tang - og tare. Videre vil utredningen ta stilling til om vi som forbrukere er klar for å benytte oss av tang og tare i kostholdet. Verdens befolkning og behovet for mer mat og energi øker. Havforskningsinstituttet peker på at bare to prosent av maten vi spiser kommer fra havet. Samtidig anslås det at det europeiske tang- og taremarkedet skal mer enn tredobles innen 2030. Våre funn baserer seg på en rekke semistrukturere dybdeintervjuer og eksisterende empiri Intervjuobjektene består av rekke kommersielle aktører og forskere med bred erfaring på området. Resultatene fra intervjuene viser til at dagens tang- og taremarked i Norge kjennetegnes ved at det er få aktører som er i stor utvikling. Resultatene tyder på at det ikke er tilstrekkelig fasiliteter til storskalaproduksjon i dag, og at det vil kreves mer forskning på produksjon, næringsinnhold og forbrukere før man kan iverksette en storskalaproduksjonen_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.titleSkal tang og tare redde norsk matproduksjon? : prognoser og analyser av kommersialiseringenen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.description.localcodeM-ØAen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal