Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorStabursvik, Anders Winquist
dc.contributor.authorRosted, Ulrik
dc.date.accessioned2015-08-05T08:13:44Z
dc.date.available2015-08-05T08:13:44Z
dc.date.copyright2015
dc.date.issued2015-08-05
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/294656
dc.description.abstractDenne oppgaven har hatt til hensikt å identifisere markedsmulighetene for eksport av fenalår til Frankrike, og hvilke strategiske innganger en norsk eksportbedrift bør ha dersom det identifiseres en markedsmulighet. Oppgaven har blitt finansiert og gjennomført sammen med Fenalår fra Norge SA, og har derfor dette samvirkelaget som utgangspunkt for undersøkelsene av eksportmuligheter. For å identifisere markedsmulighetene har vi analysert det franske markedet gjennom to datainnsamlinger, én i Lyon og én i Paris. I begge datainnsamlingene har vi fokusert på å undersøke opinionslederes holdninger til fenalår. Opinionslederne ble utvalgt på bakgrunn av deres kompetanse og evne til å spre produkter i markeder. Utgangspunktet for denne undersøkelsen har vært Bordens (1964) markedsmiks. Vi har brukt dette markedsføringsverktøyet for å gjøre en markedsanalyse og supplert med relevant teori på de ulike perspektivene. Valget av det teoretiske rammeverket har blitt gjort for å kunne besvare problemstillingen: «Hvilke faktorer er relevante for en markedsstrategisk satsning for Fenalår fra Norge i Frankrike?» Basert på analysene av funnene våre argumenterer vi for at det finnes en markedsmulighet for Fenalår fra Norge i Frankrike, men at det også er forbedringspotensialet før fenalår vil gå rett inn i det franske kjøkken. Undersøkelsen forsøker å avdekke de viktigste tiltakene som må til for at Fenalår fra Norge skal kunne oppnå en posisjon i det franske markedet som eksportør av fenalår. Disse tiltakene, eller strategiske anbefalingene, går på både tilpasning og standardisering ut fra det hva de franske opinionslederne etterlyser ved fenalår i Frankrike. Denne undersøkelsen er begrenset til å se på muligheter og strategiske anbefalinger for videre satsning, og tar ikke spesifikt for seg hvordan de strategiske anbefalingene bør gjennomføres. ---- The goal of this thesis has been to uncover the market opportunities for an export of cured leg of mutton (fenalår) to France, and which strategic entrances a Norwegian export business should consider if an opportunity is identified. The thesis has been done in cooperation with Fenalår fra Norge SA, which has also financed the research costs, thus the cooperative has been the basis for the market research. We have based our analysis of the French market opportunities on data from two field trips, one in Lyon and one in Paris. In both data collections we have aimed to research opinion leaders' attitudes towards fenalår. We have chosen to target opinion leaders due to their expertise and ability to facilitate the diffusion of products in their respective markets. The basis for the data collection has been Borden’s (1964) marketing mix. We have used this marketing tool to analyse the market, and added relevant supporting theories to broaden the perspectives. The theoretical framework was chosen for its presumed ability to answer our research question: «Which factors are relevant for a strategic market endeavour for Fenalår fra Norge in France?» Our findings suggest there is an opportunity for market entry for Fenalår fra Norge in France, there is however room for improvement before fenalår will be adopted by French cuisine. Further, we have tried to identify the most important factors Fenalår fra Norge needs to improve before achieving a position in the French market as an exporter of fenalår. These factors will be formulated as strategic recommendations, and will consist of both adaptions and standardizing actions. The recommendations are based on what French opinion leaders highlight as crucial to adopt fenalår in the French market. The thesis is limited to identifying the market opportunities and strategic recommendation. It will not specifically go into detail on how to implement the strategic recommendations.nb_NO
dc.description.sponsorshipFenalår fra Norge SAnb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.rightsNavngivelse 3.0 Norge*
dc.rightsNavngivelse 3.0 Norge*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/3.0/no/*
dc.subjectEksportnb_NO
dc.subjectFenalårnb_NO
dc.subjectMarkedsmiksnb_NO
dc.subjectOpinionslederenb_NO
dc.subjectFrankrikenb_NO
dc.titleEksportmuligheter for norsk tradisjonsmat : kan fenalår bli en delikatesse i det franske kjøkken?nb_NO
dc.title.alternativeExport opportunities for traditional Norwegian foods: Can fenalår become a delicacy in the French cuisine?nb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200::Economics: 210nb_NO
dc.source.pagenumber83nb_NO
dc.description.localcodeM-EInb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 3.0 Norge