Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorDiep, Dzung Bao
dc.contributor.advisorOostindjer, Marije
dc.contributor.advisorPope, Phillip B.
dc.contributor.advisorSvihus, Birger
dc.contributor.authorUmu, Özgün Candan Onarman
dc.date.accessioned2020-11-19T11:22:30Z
dc.date.available2020-11-19T11:22:30Z
dc.date.issued2020-11-19
dc.identifier.isbn978-82-575-1367-2
dc.identifier.issn1894-6402
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2688676
dc.description.abstractGut microbiota is considered an organ that co-develops with the host throughout its life. The composition and metabolic activities of gut microbiota are subjected to a complex interplay of the host genetics and environmental factors, such as life-style, diet, stress and antimicrobials. A deeper understanding of these factors is required for optimizing the strategies for manipulation of gut microbiota in order to fight disease and improve the host health. However, despite the wealth of knowledge that exists on the effects of environmental factors on gut microbiota, there are still many unanswered questions. Therefore, the studies in this thesis aimed to evaluate the impact of different environmental factors, prebiotics and bacteriocin-producing probiotics, on the composition and the activity of gut microbiota.nb_NO
dc.description.abstractTarmmikrobiotaen kan ansees som et organ som utvikler seg i samråd med verten gjennom hele dets liv. Tarmmikrobiotaen blir utsatt for et komplekst samspill av vertens genetikk og vertens miljø, herunder miljøfaktorer som livsstil, kosthold, stress, og antimikrobielle midler. Slike påvirkninger kan ha en effekt på tarmmikrobiotaens sammensetning og funksjoner. Til tross for en mye kunnskap om effekten av miljøfaktorer på tarmmikrobiota, er det fortsatt mange ubesvarte spørsmål. En dypere forståelse av effekten av disse faktorene er derfor nødvendig for å forbedre strategiene for manipulering av tarmmikrobiotaen, i bekjempelse av sykdommer og i jakten på bedre helse. Studiene i denne avhandlingen tar derfor sikte på å evaluere effekten av ulike miljøfaktorer, prebiotika og bakteriosin-produserende probiotika, på sammensetningen og funksjonene til tarmmikrobiotaen.nb_NO
dc.language.isoengnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.relation.ispartofseriesPhD Thesis;2016:42
dc.rightsNavngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/no/*
dc.titleModulation of gut microbiota by pre/probiotics and the potential health promoting outcomes for the hostnb_NO
dc.title.alternativeModulering av tarmmikrobiota av pre/probiotika og de potensielt helsefremmende utfallene for vertennb_NO
dc.typeDoctoral thesisnb_NO
dc.source.pagenumber1 b. (flere pag.)nb_NO
dc.relation.projectNMBU: 1205051025nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge