Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorEgelandsdal, Bjørg
dc.contributor.advisorHaug, Anna
dc.contributor.advisorOostindjer, Marije
dc.contributor.authorYi, Gu
dc.date.accessioned2020-11-13T13:30:35Z
dc.date.available2020-11-13T13:30:35Z
dc.date.issued2020-11-13
dc.identifier.isbn978-82-575-1355-9
dc.identifier.issn1894-6402
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2687850
dc.description.abstractProcessed meat intake is claimed to involve a higher risk of colon cancer. In particular, sausage intake is high and therefore has a potential for influencing consumers’ health. In Norway, sausage consumption has been linked to colon cancer in females. Reactive oxygen molecules are chemically active pro-oxidant molecules which are involved in a variety of physiological and pathological processes and also suggested to elevate the risk of colon cancer. This thesis therefore has a focus on oxidation processes in processed meats and how different additives effect the hydroperoxide formation ability in sausagesnb_NO
dc.description.abstractInntak av bearbeidet kjøtt er påstått å involvere en større risiko for endetarmskreft. Konsumet av pølser er høyt i gruppen bearbeidet kjøtt og har derfor et stort potensial for påvirkning av forbrukers helse. Konsum av pølser har blitt knyttet til endetarmskreft blant kvinner i Norge. Reaktive oksygen molekyler er kjemisk aktive pro-oksidantiske molekyler som er involvert i en rekke fysiologiske og patologiske prosesser og er antydet til å øke risikoen for endetarmskreft. Denne avhandlingen fokuserer på oksideringsprosesser i bearbeidet kjøtt og hvordan ulike tilsetningsstoffer påvirker dannelse av peroxider i pølser.nb_NO
dc.language.isoengnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.relation.ispartofseriesPhD Thesis;2016:28
dc.titlePresent health challenges in fresh and processed meatnb_NO
dc.title.alternativeAktuelle helseutfordringer i ferskt og bearbeidet kjøttnb_NO
dc.typeDoctoral thesisnb_NO
dc.source.pagenumber1 b. (flere pag.)nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel