Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorBakke, Anne Marie
dc.contributor.advisorNyquist, Nicole Frost
dc.contributor.authorKlippen, Silje Christin
dc.contributor.authorNorum, Anne
dc.date.accessioned2020-06-04T12:17:27Z
dc.date.available2020-06-04T12:17:27Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2656575
dc.description.abstractDette er en litteraturstudie hvor vi har undersøkt problemstillinger knyttet til hjemmelaget diett til hund. Vi har tatt utgangspunkt i datasettet og internrapporten fra Waltham fra en undersøkelse utført i Brasil i 2018. Brasil er et land som regnes for å være under utvikling når det kommer til kommersielt hundefôr. Videre har vi supplert med artikler for å sammenligne resultatene med etablerte markeder som har andre sosioøkonomiske vilkår og annen matkultur. Vi har undersøkt motivasjonen bak valg av hjemmelaget diett, ingrediensbruken, utilstrekkelig næringsinnhold og andre utfordringer knyttet til hjemmelaget diett (HD). Uavhengig av type marked og matkultur har vi funnet at næringsmangler og -ubalanser i HD er gjentakende i flere studier, og gjelder spesielt sink, kalsium:fosfor forholdet, vitamin D og kolin. Mindre vanlige forekommende mangler var kalsium, kobber, selen, riboflavin, kobalamin og vitamin E. Det er sett en klar sammenheng mellom disse ernæringsmessige manglene og ubalansene, og lidelser som ernæringsbetinget sekundær hyperparatyreoidisme som kan gi osteopeni, rubber jaw og skjelettdeformiteter. Studiene vi har undersøkt viser at det er problematisk å bruke HD uansett hvilke råvarer man har tilgjengelig eller ønsker å bruke. Det er krevende å sette sammen et fullkomment og balansert hjemmelaget kosthold, og derfor bør eiere oppfordres til å søke hjelp til dette hos fagpersoner med ekspertise innen ernæring hos hund.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.titleUtfordringer ved bruk av hjemmelagde dietter til hunden_US
dc.typeStudent paper, othersen_US
dc.source.pagenumber64en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal