Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorFosstenløkken, Siw
dc.contributor.authorStranden, Audun Bjerke
dc.coverage.spatialNorwaynb_NO
dc.date.accessioned2019-10-16T12:54:19Z
dc.date.available2019-10-16T12:54:19Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2622592
dc.description.abstractDet norske dagligvare- og HORECA-markedet er et stort marked, men med tøff konkurranse. Markedet er preget av noen få store aktører både på leverandør- og kjede/grossistsiden. Det er derfor en krevende bransje å være en liten leverandør, og det er spesielt krevende å være en liten nyetablert leverandør som forøker å lansere nye produkter. Til tross for dette finnes det flere eksempler på vellykkede etableringer av selskaper som klarer å lansere nye produkter i dagligvare- og HORECA-markedet. I denne oppgaven har jeg forsøkt å finne ut hvordan små og nyetablerte aktører klarer å lansere nye produkter i dagligvare- og HORECA-markedet. Dette har jeg undersøkt gjennom casestudie med fire ulike caser, der de alle er eksempler på oppstartsselskaper som har fått til vellykkede lanseringer i dagligvare- og HORECA-markedet. Funnene fra disse casene har jeg supplert med intervju av en bransjeekspert som har vært med på flere ulike lanseringer. Jeg har valgt å ta utgangspunkt i både strategilitteratur og entreprenørskapslitteratur og satt perspektiver fra begge disse fagretningene opp mot hverandre. Jeg har på denne måten kommet frem til at de i stor grad utfyller hverandre. Sammen kan de gi et godt rammeverk for nye og små leverandører som ønsker å lansere nye produkter i dagligvare- og HORECA-markedet. Etter min vurdering er det også gode muligheter for nye og små leverandører å utvikle nytt markedsrom og lansere nye produkter i det norske dagligvare- og HORECA-markedet, under forutsetning av at de går frem på riktig måte.nb_NO
dc.description.abstractThe Norwegian grocery and HORECA market is a relatively large market, but with tough competition. The market is characterized by a few large suppliers and customers. It is therefore a demanding industry for small supplier, and it is particularly demanding to be a small newly established supplier. Despite this, there are several examples of successful startup companies that are able to launch new products in the Norwegian grocery and HORECA market. In this study I have tried to find out how small companies and startup companies are able to launch new products in the Norwegian grocery and HORECA market. I have examined this through case study and by interviewing an expert in the industry. All the four cases I have analyzed have succeeded in launching new products in the grocery and HORECA market. The strategic literature and the entrepreneurship literature has been the theoretical basis for this study. By combining these two perspectives, that strategy literature and entrepreneurship literature represents, I have come to the conclusion that they complement each other to a great extent. Together they can provide a good framework for small suppliers and startup companies on how to launch new products in the grocery and HORECA market. The findings in the research show that there is a potential for small companies and startup companies to create new markets and launch new products in the Norwegian grocery and HORECA market, provided that they proceed in the right way.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.titleEntreprenøren mot bransjekreftene : en undersøkelse av vellykkede lanseringer i det norske dagligvare- og HORECA-markedetnb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.description.localcodeM-EInb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal