Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBævre, O. A.
dc.contributor.authorPersson, A. R.
dc.contributor.authorRemedios, T.
dc.date.accessioned2019-05-12T13:03:54Z
dc.date.available2019-05-12T13:03:54Z
dc.date.issued1974-08
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2597314
dc.descriptionFra institutt for grønnsaksdyrking. Stensiltrykk nr. 66.nb_NO
dc.description.abstractNitratinnhold i grønnsaker er et aktuelt spørsmål for konservindustrien. I 1973 gjennomførte en ved Norges landbrukshøgskole en preliminær undersøkelse.med henblikk på å studere virkningen av ulike mengder N gitt i form av ammoniumsulfat, kalksalpeter og urea. Nitratanalyse ble utført på kinakål og grønnkål. Mengdene som ble gitt av de ulike gjødselslag tilsvarte O, 3,1, 6,2 og 12,4 kg N pr. daa i form av overgjødsling. Den største mengde tilsvarte 80 kg kalksalpeter pr. daa. Forsøket ble sådd i 31. uke. Overgjødsling fant sted i 36. uke, og høsting og analyser ble foretatt 40.-41. uke. Resultatene viser at det var stigning i nitratinnholdet med Økende mengder N. Det var liten forskjell mellom virkningene av de ulike gjødselslagene ved samme N-konsentrasjon, likevel en tendens til at ammoniumsulfat ga noe mindre nitratinnhold enn kalksalpeter som ga den mest markerte økningen.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.titleForeløpig undersøkelse over virkningen på nitratinnholdet i grønnsaker ved bruk av ulike gjødselslag ved stigende menge Nnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.source.pagenumber6nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Institutt for plante og miljøvitenskap (IPM) [491]
    Inneholder materiale fra: Institutt for fruktdyrking, Institutt for geologi, Institutt for grønnsaksdyrking, Institutt for jord- og vannfag, Institutt for jordbunnslære og Institutt for jordkultur.

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal