dc.contributor.author | Bævre, O. A. | |
dc.contributor.author | Persson, A. R. | |
dc.contributor.author | Remedios, T. | |
dc.date.accessioned | 2019-05-12T13:03:54Z | |
dc.date.available | 2019-05-12T13:03:54Z | |
dc.date.issued | 1974-08 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2597314 | |
dc.description | Fra institutt for grønnsaksdyrking. Stensiltrykk nr. 66. | nb_NO |
dc.description.abstract | Nitratinnhold i grønnsaker er et aktuelt spørsmål for konservindustrien. I 1973 gjennomførte en ved Norges landbrukshøgskole en preliminær undersøkelse.med henblikk på å studere virkningen av ulike mengder N gitt i form av ammoniumsulfat, kalksalpeter og urea. Nitratanalyse ble utført på kinakål og grønnkål. Mengdene som ble gitt av de ulike gjødselslag tilsvarte O, 3,1, 6,2 og 12,4 kg N pr. daa i form av overgjødsling. Den største mengde tilsvarte 80 kg kalksalpeter pr. daa. Forsøket ble sådd i 31. uke. Overgjødsling fant sted i 36. uke, og høsting og analyser ble foretatt 40.-41. uke.
Resultatene viser at det var stigning i nitratinnholdet med Økende mengder N. Det var liten forskjell mellom virkningene av de ulike gjødselslagene ved samme N-konsentrasjon, likevel en tendens til at ammoniumsulfat ga noe mindre nitratinnhold enn kalksalpeter som ga den mest markerte økningen. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Norwegian University of Life Sciences, Ås | nb_NO |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.title | Foreløpig undersøkelse over virkningen på nitratinnholdet i grønnsaker ved bruk av ulike gjødselslag ved stigende menge N | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 6 | nb_NO |