Notat om blomkåldyrking og -sortiment
Working paper
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2591391Utgivelsesdato
1981Metadata
Vis full innførselSamlinger
Sammendrag
Blomkål er en viktig grønnsak over store deler av verden, i første rekke for friskkonsum, men den har etter hvert gjort seg gjeldende som konserv. Det er sannsynlig at forbruk av blomkål vil stige noe.
I løpet av noen få år har blomkål blitt et viktig råstoff for konservindustrien hvor den blir brukt i dypfryste grønnsak-blandinger.
Blomkålkulturen er relativt arbeidskrevende og karakteriseres ved sterkt tidsbundet arbeid. Dette gjør det viktig å søke etter måter til å redusere den manuelle innsats. Valg av frø, sorter, måter for oppal og dyrking og også varebehandling spiller inn her. Vi skal se nærmere på enkelte ledd i blomkålproduksjonen.
Beskrivelse
Fra Institutt for grønnsakdyrking. Stensiltrykk nr. 171. Årstall ukjent, tidligst 1981.