Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorChristoffersen, Kolbjørn
dc.contributor.authorKristoffersen, Sanne Eklund
dc.contributor.authorNilsen, Desirée Molteberg
dc.coverage.spatialNorwaynb_NO
dc.date.accessioned2018-08-14T09:14:09Z
dc.date.available2018-08-14T09:14:09Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2557844
dc.description.abstractThe background for this master thesis is to reveal how Lean is used in a large and well-established production company. Stabburet is one of Orkla Foods Norway's factories, located in Fredrikstad and produce a selection of various meat products. The purpose of this study is to reveal how the factory uses the Lean philosophy on a daily basis, which Lean tools they have implemented and how employees are involved in continuous improvement work. Furthermore, we shall recommend which actions Stabburet may do for further improvements. To answer this, we have prepared the following research question with sub-questions: "To which extent has Stabburet implemented Lean and which actions should be done for further improvements?" 1. Which Lean methods are Stabburet using? 2. How does Stabburet involve employees in the Lean work? 3. How should Stabburet work to achieve more efficient production and make further improvements? As a research design we used qualitative case study. To obtain useful information we conducted depth interviews by respectively the factory manager, production manager, production leaders and operators. Furthermore, we conducted observations in the factory. The findings showed that Stabburet had a good understanding of the different types of Muda, and that they continuously work to avoid these. Nevertheless, we discovered some improvement potential. Furthermore, the factory uses some Lean tools in a satisfying manner in relation to how the theory describes them. The factory focuses on continuously improvements and attempts to involve employees to come up with ideas and suggestions. However, the challenge is to motivate and encourage all the operators. Based on this we have a recommendation of three actions that can help Stabburet to get a more efficient production. These actions concern the consistent use of PDCA in achieving total quality management, further implementation of 5S and SMED.nb_NO
dc.description.abstractBakgrunnen for denne masteroppgaven er å avdekke hvordan Lean benyttes i en stor og veletablert produksjonsfabrikk. Stabburet er en av Orkla Foods Norges fabrikker og er lokalisert i Fredrikstad, med produksjon av ulike kjøttprodukter. Hensikten med oppgaven er å undersøke hvordan fabrikken benytter Lean-filosofien til daglig, hvilke Lean-verktøy som er implementert, og hvordan ansatte involveres i arbeidet med kontinuerlig forbedring. Videre vil vi anbefale hvilke tiltak Stabburet kan innføre for ytterligere forbedringer. For å besvare dette, har vi utarbeidet følgende problemstilling og forskningsspørsmål: "I hvilken grad har Stabburet implementert Lean, og hvilke tiltak bør innføres for videre forbedringsarbeid?" 1. Hvilke Lean-metoder benytter Stabburet? 2. Hvordan involverer Stabburet ansatte i Lean-arbeidet? 3. Hvordan bør Stabburet arbeide for å oppnå en mer effektiv produksjon og gjøre ytterligere forbedringer? Kvalitativt casestudie ble benyttet som forskningsdesign, og vi hentet inn nødvendig informasjon gjennom dybdeintervjuer av henholdsvis fabrikksjef, produksjonssjef, produksjonsledere og operatører. Videre gjennomførte vi observasjoner i fabrikken. Funnene viste at Stabburet har god forståelse for de ulike typene innenfor sløsing, og at de arbeider kontinuerlig for å unngå disse. Likevel avdekket vi noe forbedringspotensial. Videre viste funnene at fabrikken benytter enkelte Lean-verktøy på en tilfredsstillende måte i forhold til hvordan teorien beskriver dem. Fabrikken har stort fokus på kontinuerlig forbedring og forsøker å involvere de ansatte til å komme med forbedringsforslag og idéer. Utfordringen ligger imidlertid i å få med seg alle operatørene. På bakgrunn av dette har vi kommet med en anbefaling av tre tiltak som kan hjelpe Stabburet til en mer effektiv produksjon. Tiltakene handler om konsistent bruk av PDCA i oppnåelsen av total kvalitetsledelse, videre implementering av 5S og SMED.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectInvolvering av ansattenb_NO
dc.subjectImplementeringnb_NO
dc.titleLean og kontinuerlig forbedring i en produksjonsfabrikknb_NO
dc.title.alternativeLean and continuous improvement in a manufacturing factorynb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200::Economics: 210nb_NO
dc.source.pagenumber85nb_NO
dc.description.localcodeM-ØAnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal