Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAdler, Steffen Andreas
dc.contributor.authorEbbesvik, Martha
dc.contributor.authorHansen, Sissel
dc.contributor.authorGranås, Rune
dc.contributor.authorLindås, Anitra
dc.contributor.authorSteinshamn, Håvard
dc.date.accessioned2018-06-28T11:18:15Z
dc.date.available2018-06-28T11:18:15Z
dc.date.created2018-03-21T13:47:29Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.isbn978-82-17-02071-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2503574
dc.description.abstractDet er økende interesse hos forbrukere for mjølk og mjølkeprodukt som er produsert uten bruk av kraftfôr med bare beite og konservert gras i fôrrasjonen. Rørosmeieriet AS, som foredler økologisk produsert mjølk, er interessert i å etablere egen produksjonslinje for mjølkeprodukt fra kyr produsert uten kraftfôr. For mjølkeprodusenten kan det å kutte ut kraftfôr i fôrrasjonen få store konsekvenser for mjølkeytelse og dermed økonomi. Formålet med dette arbeidet var å vurdere hva en kan forvente seg av mjølkeytelse og mjølkekvalitet ved å kutte ut kraftfôr i rasjonen. Helse og fruktbarhet hos dyra, næringsstofforsyning til gården og totaløkonomien vil sannsynligvis også påvirkes, og det var et mål å beregne hva mjølkeprodusenten må ha i merpris for mjølka for å opprettholde dekningsbidraget. Arbeidet er gjennomført som en litteraturstudie og som en egen analyse der vi brukte data fra fire økologiske mjølkeproduksjonsbruk i Rørosområdet, som leverer mjølk til Rørosmeieriet. For de fire bruka gjorde vi en scenarioanalyse der vi estimerte mjølkeproduksjon og fôrforbruk uten kraftfôr i beitetida, men med kraftfôr i innefôringstida, og helt uten kraftfôr i rasjonene. Data generert fra scenarioanalysen blei sammenlignet med dagens tilstand med hensyn på mjølkeytelse, næringsstoffbalanse og økonomi. Vi tok også ut mjølkeprøver fra tanken før beiteslipp og i beitetida for å analysere kvaliteten av mjølk..............
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNIBIOnb_NO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectØkologisk landbruk
dc.subjectOrganic farming
dc.subjectMelk
dc.subjectMilk
dc.subjectProduksjon
dc.subjectProduction
dc.titleØkologisk mjølkeproduksjon uten kraftfôr/Organic dairy milk production with no concentrate supplementationnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersion
dc.subject.nsiVDP::Husdyravl, oppdrett, forplantning: 912
dc.subject.nsiVDP::Livestock breeding, rearing, production: 912
dc.source.pagenumber51nb_NO
dc.source.volume4nb_NO
dc.source.issue41nb_NO
dc.identifier.cristin1574652
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: Regionalt Forskningsf. Midt-Norge, Pr.tnr 259442 og 10377nb_NO
cristin.unitcode192,10,1,0
cristin.unitnameInstitutt for husdyr- og akvakulturvitenskap
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal