Blar i Institutt for plante og miljøvitenskap (IPM) på tittel
Viser treff 315-334 av 491
-
Norsk landbruksforskning : virkning av kalking på jordreaksjoner i nedbørsrike strøk
(Journal issue, 1993)På nydyrka moldrik morene i Eide på Nordmøre med årlig nedbør på 2300 mm, ble det i gjenlegg 1980 prøvd fem kalkslag, hvert i mengder tilsvarende 300, 600 og 900 kg CaO per dekar. Kalkslagene var Franzefoss kalkmjøl (0-1,0 ... -
Norsk landbruksforskning : virkning av råfosfat som fosforkilde under planteoppal
(Journal issue, 1990)Torv som var kalket med 5 kg kalkdolomitt per m3 bruksvolum ble faktorielt gjødslet med råfosfat (0, 1,2 og 5 kgm-3 bruksvolum) og Fullgjødsel 8 (0, 1, 2 kgm-3) + FTE nr. 36 (0.2 kgm-3 sammen med 1 eller 2kg Fullgjødsel) ... -
Norsk landbruksforskning : virkning av vekstomløp på potetenes nitrogengjødselbehov
(Journal issue, 1996)Omløpsforsøket ble startet i 1970 og avsluttet i 1990. Planen omfattet tre omløp: potet i monokultur, potet og korn hvert annet år og potet, korn og toårig graskløvereng. Forgrøden for potet i de tre omløpene var henholdsvis ... -
Norsk landbruksforskning : virkningen av kloakkslam brukt i jordbruket
(Journal issue, 1991)I årene 1977 til 1990 er det gjennomført avrenningsforsøk, lagringsforsøk og markforsøk med kloakkslam. Ferskt ukalket slam hadde ingen virkning på innholdet av lettløselig fosfor (P-AL) i jorda. Ferskt kalket slam, lagret ... -
Norsk landbruksforskning : økologiske konsekvenser av kjemisk ugrasbekjemping
(Journal issue, 1994)Bruken av herbicider har ført til en reduksjon i frekvensen av tofrøblada arter i åkerarealene, men svært få arter står i fare for å bli utryddet. De artene som er i faresonen, er arter som også tidligere var forholdsvis ... -
Norske grønsaknamn med korte definisjonar
(Others, 1969)Stensiltrykket er bygt opp med tanke på å gje eit oversyn over kva meiningar plante-, sortsgruppe- og bruksprodukt-namn innan grønsaker har både i faglitteraturen og munnleg tale. -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences
(Others, 1988) -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences
(Others, 1995) -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences
(Others, 1993) -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences
(Others, 1991) -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences
(Others, 1994) -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences
(Others, 1987) -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences : a laboratory soil incubation method to assess reactivity of liming materials for agriculture
(Journal issue, 1992)In order to establish a method for assessing reactrvity of liming materials for agriculture, a soil incubation method is introduced, in which a loamy soil which should be raised from pH 5.5 to 6.0 is adopted as a standard. ... -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences : above- and below-groundbiomassof boreal outlying hay-lands at the Solendet nature reserve, Central Norway
(Journal issue, 1996)Studies of the above- and below-ground biomass of the field-layer species were carried out in permanent plots in two communities of rich fen and two communities of wooded grassland at the Slendet nature reserve in the years ... -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences : ammonia exchange between crops and air
(Journal issue, 1994)The chemical, biochemical and physiological factors that govern the exchange of NH3 between plants and air are reviewed together with methods for measuring the gas exchange. The NH4• concentration and pH in plant cells ... -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences : Birch dieback - caused by prolonged early spring thaws and subsequent frost
(Journal issue, 1995)The dieback of yellow birch (Beula alleghaniensis Britton) and white birch (B. papyrifera Marsh) has from the middle thirties been a mystery in Eastern Canada and Northeast US. The extent was enormous, covering an area of ... -
Norwegian Journal of Agricultural Sciences : cadmium and lead levels in Norwegian vegetables
(Journal issue, 1990)The purpose of this study was to present the levels of concentration of cadmium and lead in vegetables grown in Norway. The mean concentrations were found to be within the same levels as those for vegetables from some other ...