Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSteine, Gro
dc.contributor.authorVasaasen, Arne
dc.contributor.authorNordlund, Anders
dc.contributor.authorPettersen, Ivar
dc.date.accessioned2017-12-18T10:12:38Z
dc.date.available2017-12-18T10:12:38Z
dc.date.created2017-11-02T20:02:54Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.isbn978-82-7077-797-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2472362
dc.description.abstractMarkedsreguleringene er lovbestemt, regulert og ufullstendige. Omsetningslovens mål er enkel, men målene for markedsreguleringene er over tid blitt detaljerte og vidtfavnende. Markedsreguleringen for kjøtt bidrar til prisstabilitet og avsetningssikkerhet for bøndene. De andre målene har imidlertid neppe vesentlig betydning. Markedsregulering er ingen selvsagt oppgave for offentlige myndigheter, den medfører en reguleringskostnad i form av utilsiktede effekter på struktur og konkurranse. Ulike modeller for markedsregulering viser at det ofte er et valg mellom prisstabilitet og reguleringskostnad. Modeller med positive effekter på prisstabilitet medfører gjerne reguleringskostnader blant annet i form av informasjonsskjevheter.
dc.language.isonob
dc.publisherNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskning
dc.relation.ispartofNotat (Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning : trykt utg.)
dc.relation.ispartofseriesNotat (Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning : trykt utg.)
dc.subjectKjøtt
dc.subjectMeat
dc.titleRegulering for organisering – markedsregulering i kjøttsektoren
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsøkonomi: 212
dc.subject.nsiVDP::Economics: 212
dc.source.pagenumber68
dc.source.issue8
dc.identifier.cristin1510545
dc.relation.projectNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: E095
cristin.unitcode192,10,1,0
cristin.unitnameInstitutt for husdyr- og akvakulturvitenskap
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel