Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorTysnes, Kristoffer
dc.contributor.authorHolbø, Ane Elen
dc.date.accessioned2017-07-18T13:00:39Z
dc.date.available2017-07-18T13:00:39Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2448925
dc.description.abstractCryptosporidium spp. are parasites causing gastroenteritis. They are associated with waterborne outbreaks and childhood diarrhea in developing countries. Cryptosporidiosis is normally a self-limiting infection, but it can be life threatening to immunocompromised individuals. The infection is highly underdiagnosed and underreported. An increasing number of outbreaks have been associated with foodborne transmission in the last decades. FAO/WHO ranked Cryptosporidium spp. number five in a multicriteria-based ranking for arasites from a food safety perspective. As the parasite is being an increasing threat to food safety worldwide, it is necessary to get an overview over factors that can be applied for inactivation. Little research has been conducted regarding freezing of the parasite using food matrices. The aim of this study was to investigate the amount of time needed for C. parvum oocysts to be inactivated, when subjected to - 20 oC on experimentally contaminated fresh produce.nb_NO
dc.description.abstractCryptosporidium spp. er parasitter som forårsaker gastroenteritt. De er ofte assosiert med vannbårne utbrudd i industrielle land og er en vanlig årsak til diaré hos barn i utviklingsland. Cryptosporidiose er vanligvis en selvbegrensende infeksjon, men den kan være livstruende hos immunsvekkede individer. Infeksjonen er under-diagnostisert og under-rapportert. Økende antall matbårne utbrudd er rapportert de siste tiårene. FAO/WHO har rangert Cryptosporidium spp. nummer fem i en rangering basert på kriterier assosiert med mattrygghet og parasitter. Parasitten er en økende trussel til den globale matsikkerheten, og det er både ønskelig og nødvendig å kartlegge ulike faktorer som kan inaktivere den. Det er lite dokumentasjon på frysebehandling av parasitten ved bruk at mat-matriser. Målet med denne studien var å undersøke hvor lenge C. parvum oocyster må fryses ved - 20 oC på eksperimentelt kontaminerte vegetabiler, for å bli inaktivert.nb_NO
dc.language.isoengnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.titleViability of Cryptosporidium parvum oocysts in experimentally contaminated parsley and strawberries when subjected to different freezing regimesnb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Matematikk og Naturvitenskap: 400nb_NO
dc.source.pagenumber60nb_NO
dc.description.localcodeM-MATnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal