Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSørhuus, Anne Elizabeth
dc.date.accessioned2012-10-12T10:49:17Z
dc.date.available2012-10-12T10:49:17Z
dc.date.issued2012-10-12
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/189484
dc.description.abstractAndelen eldre i samfunnet vil øke i tiden som kommer. Det er flere kvinner enn menn i den eldre befolkningen. De fleste eldre bor hjemme og klarer seg selv. En av forutsetningene for å klare seg selv er å kunne lage mat. Å lage mat innebærer flere ting, blant annet å kunne håndtere matvareemballasje. Matvareemballasje kan være utformet slik at den kan være vanskelig å åpne. Dette kan være særlig utfordrende for kvinner fordi de har svakere håndkraft enn menn. Hensikt med studien Hensikten med denne studien er å finne ut om utformingen av matvareemballasje er egnet for eldre kvinner, og i hvilken grad de opplever den som brukervennlig og hva som evt. skal til for at den blir det. Dette fordi jeg tror det har betydning for deres opplevelse av mestring. Metode: Jeg har benyttet en kvalitativ metode, - med fokusgruppeintervju for å besvare oppgavens problemstilling. Fokusgrupper er egnet til å produsere data om holdninger og meninger. Resultater: De eldre kvinnene gav nyttig tilbakemelding på brukervennligheten av matvareemballasje. De gav eksempler på gode og dårlige produkter. De forklarte hvordan de overkom vanskelig emballasje og kom med råd til hvorledes god emballasje bør utformes. De vurderte noen utvalgte eksempler på vanlig matvareemballasje i forhold til prinsippene for universell utforming og demonstrerte at disse kunne avsløre gode og dårlige egenskaper ved emballasjen. Konklusjon: Matvareemballasje har ikke nødvendigvis hatt fokus på brukervennlighet i utformingen. Dette kunne de eldre kvinnene bekrefte ved å bidra med nyttige innspill til hvordan de vurderte ulike typer matvareemballasje og om hva som kjennetegner god matvareemballasje.no_NO
dc.language.isonobno_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.subjectkvinnerno_NO
dc.subjecteldreno_NO
dc.subjectholdningerno_NO
dc.subjectmatvaremballasjerno_NO
dc.titleEn kvantitativ undersøkelse av eldre kvinners holdninger til matvareemballasjeno_NO
dc.title.alternativeA qualitative survey of the attitudes of older women towards food packaging
dc.typeMaster thesisno_NO
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200::Sociology: 220no_NO
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800no_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel