• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Dept. of Plant and Environmental Sciences (IPM) (closed for submissions from January 2014)
  • Master's theses (IPM)
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Dept. of Plant and Environmental Sciences (IPM) (closed for submissions from January 2014)
  • Master's theses (IPM)
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

En kvantitativ undersøkelse av eldre kvinners holdninger til matvareemballasje

Sørhuus, Anne Elizabeth
Master thesis
Thumbnail
Åpne
Sørhuus_2012.pdf (2.637Mb)
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/189484
Utgivelsesdato
2012-10-12
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Master's theses (IPM) [204]
Sammendrag
Andelen eldre i samfunnet vil øke i tiden som kommer. Det er flere kvinner enn menn i den eldre

befolkningen. De fleste eldre bor hjemme og klarer seg selv. En av forutsetningene for å klare seg selv

er å kunne lage mat. Å lage mat innebærer flere ting, blant annet å kunne håndtere matvareemballasje.

Matvareemballasje kan være utformet slik at den kan være vanskelig å åpne. Dette kan være særlig

utfordrende for kvinner fordi de har svakere håndkraft enn menn.

Hensikt med studien

Hensikten med denne studien er å finne ut om utformingen av matvareemballasje er egnet for eldre

kvinner, og i hvilken grad de opplever den som brukervennlig og hva som evt. skal til for at den blir

det. Dette fordi jeg tror det har betydning for deres opplevelse av mestring.

Metode: Jeg har benyttet en kvalitativ metode, - med fokusgruppeintervju for å besvare oppgavens

problemstilling. Fokusgrupper er egnet til å produsere data om holdninger og meninger.

Resultater: De eldre kvinnene gav nyttig tilbakemelding på brukervennligheten av matvareemballasje. De gav

eksempler på gode og dårlige produkter. De forklarte hvordan de overkom vanskelig emballasje og

kom med råd til hvorledes god emballasje bør utformes. De vurderte noen utvalgte eksempler på

vanlig matvareemballasje i forhold til prinsippene for universell utforming og demonstrerte at disse

kunne avsløre gode og dårlige egenskaper ved emballasjen.

Konklusjon: Matvareemballasje har ikke nødvendigvis hatt fokus på brukervennlighet i utformingen. Dette kunne

de eldre kvinnene bekrefte ved å bidra med nyttige innspill til hvordan de vurderte ulike typer matvareemballasje og om hva som kjennetegner god matvareemballasje.
Utgiver
Norwegian University of Life Sciences, Ås

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit