Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorNygaard, Marit O.
dc.contributor.authorOwren, Gunnar
dc.date.accessioned2012-08-06T10:21:58Z
dc.date.available2012-08-06T10:21:58Z
dc.date.issued2012-08-06
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/187386
dc.description.abstractA Real Choice Experiment was used to examine French consumers’ valuations of fresh salmon, farmed cod, wild cod, monk and pangasius. The study focuses on the willingness to pay for farmed cod. The participants were recruited by the French National Institute for Agricultural Research. Real economic incentives were introduced in the experiment by letting one randomly drawn choice scenario be binding. By the use of a mixed logit model we study how consumers value the five fish types and their associated attributes, and how different consumer groups differ in their valuations. We find heterogeneous preferences for all the fish types. The preferences for pangasius are found to be most heterogeneous, while the preferences for salmon are found to be the most homogeneous. On average the participants are willing to pay more for wild cod than for farmed cod. We further find that the participants value a piece of tail cut lower than a piece loin. Our results suggest that individuals with high income are willing to pay a price premium for both farmed and wild cod. The willingness to pay for salmon decreases with age, and the willingness to pay for wild cod and monk increases with age. Individuals living in single households are willing to pay a price premium for salmon, wild cod and pangasius. Denne studien undersøker franske konsumenters preferanser for ferske fiskefileter av laks, villtorsk, oppdrettstorsk, breiflabb og pangasius ved hjelp av et valgeksperiment. Studien fokuserer på konsumenters betalingsvillighet for oppdrettstorsk. Deltakerne i eksperimentet ble rekruttert av Frankrikes Nasjonale Institutt for Landbruksforskning. Økonomiske insentiver er introdusert i eksperimentet ved at ett valg er tilfeldig trukket ut til å være bindende. Ved å ta i bruk en mixed logit-modell, undersøker vi hvordan konsumenter verdsetter de fem fisketypene og deres tilhørende attributter, samt hvordan verdsettingen varierer mellom ulike konsumentgrupper. Resultatene av analysen viser at det er heterogene preferanser for alle fiskeslagene. Videre viser analysen at preferansene for pangasius er de mest heterogene, mens preferansene for laks er de mest homogene. Deltakerne i eksperimentet er i snitt villige til å betale mer for villtorsk enn for oppdrettstorsk. Videre finner vi at deltakerne foretrekker fileter av loin framfor fileter av halestykker. Våre resultater tyder på at folk med høy inntekt er villige til å betale et prispåslag for både villfanget og oppdrettet torsk. Betalingsvilligheten for laks er avtakende med alder, og betalingsvilligheten for villtorsk og breiflabb er økende med alder. Personer i enslige husholdninger har høyere betalingsvillighet for laks, villtorsk og pangasius enn personer i samboende husholdninger.no_NO
dc.language.isoengno_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.subjectmixed logitno_NO
dc.subjectconsumersno_NO
dc.subjectfishno_NO
dc.subjectaquacultureno_NO
dc.subjectcodno_NO
dc.subjectsalmonno_NO
dc.subjectfiskno_NO
dc.subjectakvakulturno_NO
dc.subjectkonsumentgrupperno_NO
dc.titleUnderstanding french consumers' preferences for fish : eliciting willingness to pay by the use of a non-hypothetical choice experimentno_NO
dc.typeMaster thesisno_NO
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200::Economics: 210no_NO
dc.subject.nsiVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Aquaculture: 922no_NO
dc.source.pagenumber156no_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel