Browsing Faculty of Biosciences (BioVit) by Author "Sagaye, Alemayehu"
Now showing items 1-4 of 4
-
Comparison of in sacco, DaisyII incubator and gas production to evaluate digestibility of silage in ruminants
Fure, Elise Hatch (Master thesis, 2019)The aim of this thesis is to compare three different methods to evaluate digestibility of silages. The methods are in sacco, the DaisyII Incubator and the gas production system. This is achieved by a literature review and ... -
Effekt av protein i rasjonen på fôropptak, melkeytelse, melkekvalitet, tyggeatferd, og aktivitet hos melkekyr med ulik fôreffektivitet
Skjelbred, Camilla Therese (Master thesis, 2017)Kyr og andre drøvtyggere lever i symbiose med mikrobene i vomma som brytes ned cellulose og hemi-cellulose i fôret. For at mikrobene skal fungere optimalt er det viktig at miljøet i vomma er stabilt. En viktig del av fôret ... -
Feeding behaviour of dairy cows fed a diet with protein derived from yeast (Candida utilis) compared with diets containing soybean meal and barley
Solhjem, Ingvild (Master thesis, 2020)Norwegian Red dairy cows (NRF) are fed mainly roughage, with supplemented concentrate feed to increase milk production. Concentrate feed contains approximately 50 % nationally sourced ingredients, while the rest are imported, ... -
Sammenligning av in vitro og in vivo fordøyelighet av surfôr hos drøvtyggere
Bondø, Ole Berner Strand (Master thesis, 2020)Det finnes ulike måter å undersøke fordøyelighet hos drøvtyggere. In vivo fordøyelighet måler fordøyelighet i levende dyr og anses som referansemetode ved fordøyelighetsforsøk. Metoden måler hvor mye av næringsstoffene som ...