Blar i Faculty of Biosciences (BioVit) på forfatter "Prestløkken, Egil"
-
Alkalisk havre til mjølkekyr : Effekt på mjølkeyting og kjemisk innhald i mjølk undersøkt i eit feltforsøk
Rønnekleiv, Jakob Andre (Master thesis, 2021)Denne oppgåva inneheld ein litteraturdel og eigne undersøkingar. Målet med oppgåva var å undersøke om alkalisk behandling av havre kan vere ein måte og auke produksjonen på mjølkekyr og samtidig oppretthalde ein høg ... -
Betring av NorFor-grovfôropptaksmodellen hos mjølkekyr ved bruk av tyggetidsregistrering
Øvreeide, Knut-Olav (Master thesis, 2019)Denne oppgåva inneheld ein teoridel og eigne undersøkingar. Teoridelen tek for seg tema omkring fôropptak, tyggeaktivitet og prediksjonsmodellar for fôropptak som er relevante for eige forsøk. Fôr er den største variable ... -
Bruk av alkalisk korn i kraftfôr til drøvtyggere : effekt på vommiljø og fordøyelighet
Kristensen, Åsmund; Fjeldberg, Ole Anders (Master thesis, 2018)This is a two part thesis consisting of a literature study, and a presentation and evaluation of two experiments on alkaline grain used in concentrates fed to dairy cows. The literature study contains a general presentation ... -
Comparison of in sacco, DaisyII incubator and gas production to evaluate digestibility of silage in ruminants
Fure, Elise Hatch (Master thesis, 2019)The aim of this thesis is to compare three different methods to evaluate digestibility of silages. The methods are in sacco, the DaisyII Incubator and the gas production system. This is achieved by a literature review and ... -
The effect of processing on physical and chemical quality of pelleted feeds for ruminants
Saqirengui, X (Master thesis, 2018)This study carried out to examine the effect of feed processing on physical quality of feedstuff and on rumen degradation rate of dry matter, protein and starch. Each of three feedstuffs, barley, maize, and soybean meal ... -
Effects of Candida utilis as a protein source and replacement of soybean meal and yeast with barley on feed utilization and nitrogen use efficiency in dairy cow diets
Heggen, Kristin (Master thesis, 2020)An increasing global population requires increasing sustainable food production. Today, protein from soybeans is used in concentrates to dairy cows. Climatic conditions make it difficult to grow soybeans and other protein ... -
Effects of extruded pellets on physical feed quality and digestion behavior in dairy cows
Niu, Puchun (Master thesis, 2018)This thesis consists of a literature study and a presentation of an experimental work. The literature review contains knowledge of raw ingredients, rumen digestion of starch and protein and feed processing techniques. The ... -
Effekt av aukande mengde rapskake i rasjonen på innhald av jod i kumjølk
Nes, Silje Herlofsen (Master thesis, 2013-10-22)Denne oppgåva er ein del av prosjektet "Jod i mjølk" ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitskap, og målet med oppgåva var å sjå korleis ulike mengder rapskake i rasjonen til mjølkekyr ville påverke innhaldet av jod i ... -
Effekt av fôring fra tre måneders alder og fram til påvist drektighet på melkeytelse og holdbarhet i første og andre laktasjon for NRF-kviger.
Kaldahl, Øystein Haga (Master thesis, 2016-06-06)Denne masteroppgaven består av en teoridel og en egen undersøkelse. Teoridelen tar for seg relevant litteratur omkring utvikling av jurvev og framfôring av kviger til ei god mjølkeku. Den egne undersøkelsen ser på effekten ... -
Effekt av høstetidspunkt og fôringsregime på tyggetid hos melkekyr i automatiske melkesystem
Holte, Karoline (Master thesis, 2017)This thesis consists of a literature study and an experimental part. The literature part gives a general review of ruminant digestion and the importance of structure in the feed-ration. The term chewing time is used for ... -
Effekt av prosessering på nedbrytning av tørrstoff og stivelse målt med ANKOM Daisy inkubator
Østraat, Katrine (Master thesis, 2018)Denne oppgaven består av litteraturdel og egne undersøkelser. Litteraturdelen gir en kort oversikt over drøvtyggerens fordøyelsessystem, hvordan den fordøyer fôr og hvordan fordøyelsesforsøk kan bli gjennomført. Fôrrasjonen ... -
Effekt av protein i rasjonen på fôropptak, melkeytelse, melkekvalitet, tyggeatferd, og aktivitet hos melkekyr med ulik fôreffektivitet
Skjelbred, Camilla Therese (Master thesis, 2017)Kyr og andre drøvtyggere lever i symbiose med mikrobene i vomma som brytes ned cellulose og hemi-cellulose i fôret. For at mikrobene skal fungere optimalt er det viktig at miljøet i vomma er stabilt. En viktig del av fôret ... -
Effekt av ulike beitemetoder på utslipp av metan hos melkekyr
Neraas, Marte Sofie (Master thesis, 2016-06-02)Globalt representere husdyrproduksjon 14,5 % av antropogene klimagassutslipp, mens landbruket i Norge står for tilsvarende 9 %. Innenfor husdyrproduksjon kommer den største andelen av klimagassutslippene fra metanutslipp ... -
Evaluation of feeding value of cereals and legumes for ruminants using in vitro gas production
Chao, Ke (Master thesis, 2020)This thesis consists of a literature background and laboratory experiment. The literature review contains knowledge of raw ingredients, ruminal digestion of nutrients and feed evaluation methods of ruminants. Feed quality ... -
Feeding behaviour of dairy cows fed a diet with protein derived from yeast (Candida utilis) compared with diets containing soybean meal and barley
Solhjem, Ingvild (Master thesis, 2020)Norwegian Red dairy cows (NRF) are fed mainly roughage, with supplemented concentrate feed to increase milk production. Concentrate feed contains approximately 50 % nationally sourced ingredients, while the rest are imported, ... -
Fordøying av fôrrasjonar til mjølkekyr målt med AIA og iNDF
Slåttelid, Linda Høyby (Master thesis, 2021)Kunnskap om næringsinnhaldet hjå fôr er fundamentalt for god fôrutnytting og effektiv mjølkeproduksjon. Fôr står for om lag 80% av dei variable kostnadane hjå mjølkegardane, og god fôrutnytting er essensielt for å skape ... -
Forekomst av sub-klinisk melkefeber hos Norsk Rødt Fe (NRF) : en pilotstudie ved Senter for husdyrforsøk
Brauti, Øystein; Nordbø, Elisabeth Riskedal (Master thesis, 2018)Denne oppgaven består av en teoridel og egne undersøkelser. I teoridelen blir ulik litteratur knyttet opp mot ubalanse i mineraltilførselen og risiko for utvikling av sub-klinisk melkefeber gjennomgått. Melkefeber er en ... -
Fôring av melkekyr etter en standard laktasjonskurve sammenlignet med en dynamisk tilnærming av laktasjonskvurven
Lindstrøm, Kennet Solheim (Master thesis, 2017)Fôring av melkekyr gjøres etter valg av en fôringsstrategi, der utførelsen vil ha en direkte påvirkning på laktasjonskurvens form. Fôret utgjør ca. 70 % av de variable kostnadene i melkeproduksjonen (Tine Rådgiving 2012), ... -
Fôrinntak, ete- og drøvtyggingsåtferd hjå NRF kyr gitt ein fullfôrrasjon med gradert nivå av raudalgar (Asparagopsis taxiformis)
Nyløy, Emma (Master thesis, 2022)Denne oppgåva består av ein litteraturdel og ein forsøksdel. Litteraturdelen tek i hovudsak føre seg faktorar som påverkar ete- og drøvtyggingsåtferda til kyr, samt litt generelt om fordøyingssystemet, mjølkeproduksjon og ... -
Genetic improvement of feed efficiency in dairy cattle
Wallén, Sini E (PhD Thesis;2017:106, Doctoral thesis, 2017)The main objective of the thesis was to investigate the requirements and possibilities for including feed efficiency (FE) in the breeding goal in dairy cattle and hence enable the genetic improvement of feed efficiency. ...