Blar i Faculty of Biosciences (BioVit) på forfatter "Dessen, Jens-Erik"
-
Growth, feed utilization, health and biometric parameters in Atlantic salmon (Salmo salar L.) - Influence of dietary protein-to-lipid ratio and body fat status
Dessen, Jens-Erik (PhD Thesis;2018:103, Doctoral thesis, 2018)Today, commercial diets for large farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) commonly contain 30-35 % protein and 35-39 % lipids, i.e. a ratio of protein-to-lipids below 1. Such energy dense diets have generally been shown ... -
Influence of dietary tetradecylthioacetic acid (TTA) on lipid content and fatty acid composition in liver of 1+ Atlantic salmon (Salmo salar L.) and sex-specific differences in muscle fat provoked by TTA.
Dessen, Jens-Erik (Master thesis, 2011-11-03)Tetradesyltioeddiksyre (TTA) er en modifisert fettsyre som har vist seg å ha en rekke biologiske og fysiologiske effekter hos pattedyr og fisk. I forsøk med Atlantisk laks (Salmo salar L.) har tilsetting av TTA i fôret ...