Browsing Faculty of Biosciences (BioVit) by Author "Aass, Laila"
Now showing items 1-5 of 5
-
Effekt av fôrstyrke i kvigeoppdrettet på fødselsvekt, avvenningsvekt og kalvingsvansker i ammekuproduksjon
Stutlien, Guro Sterud (Master thesis, 2019)Hensikten med denne oppgaven var å undersøke hvordan fôrstyrken i kvigeoppdrettet påvirker fødselsvekt, avvenningsvekt og kalvingsvansker i ammekuproduksjon. Fôrstyrke ble definert ut fra fôropptak i antall FEm (fôrenheter), ... -
Faktorer som påvirker kalvingsegenskaper hos norske kjøttferaser og krysninger
Storihle, Mathea (Master thesis, 2016-08-18)I dag er det stor underdekning av norsk storfekjøtt på grunn av redusert antall melkekyr uten tilsvarende økning i ammekutallet, samtidig som etterspørselen etter storfekjøtt har økt. Spesialisert kjøttproduksjon med ammekyr ... -
Genetic analyses of meat, fat and carcass quality traits measured by rapid methods
Gjerliaug-Enger, Eli (PhD Thesis;2011:13, Doctoral thesis, 2011)The overall aim of this thesis was to analyse meat and fat quality traits using quantitative genetic methods. This study has demonstrated that it is possible to establish simple laboratory practices and high quality rapid ... -
Klimasmart ammekuproduksjon : simulering av mulige tiltak på gårdsnivå med modellen HolosNorBeef
Konstad, Marie (Master thesis, 2020)For å bidra til begrensning av global oppvarming, arbeider det norske jordbruket for reduserte klimagassutslipp. Dette arbeidet skal ikke gå på bekostning av matsikkerheten (Regjeringen, 2019). En reduksjon i klimagasser ... -
Whole-farm modelling of greenhouse gas emissions from suckler cow beef production
Samsonstuen, Stine (PhD Thesis;2019:93, Doctoral thesis, 2019)The main objective of this thesis was to develop a whole-farm model adapted to the various production systems and natural resources in Norway, estimate the level and variation in greenhouse gas (GHG) emission intensities ...