Browsing Brage NMBU by Author "Rødbotten, Rune"
Now showing items 1-5 of 5
-
Chicken meat nutritional value when feeding red palm oil, palm oil or rendered animal fat in combinations with linseed oil, rapeseed oil and two levels of selenium
Nyquist, Nicole Frost; Rødbotten, Rune; Thomassen, Magny S.; Haug, Anna (Journal article; Peer reviewed, 2013)Chicken meat nutritional value with regard to fatty acid composition and selenium content depends on the choice of dietary oil and selenium level used in the chickens’ feed. The objective of this study was to investigate ... -
Effect of varying ratios of n-6 and n-3 on selenium content in broiler breast muscle
Nyquist, Nicole Frost; Biltvedt, Liv-Marit; Rødbotten, Rune; Mielnik, Maria; Thomassen, Magny S.; Svihus, Birger; Haug, Anna (Journal article; Peer reviewed, 2012) -
Levels of nitrate, nitrite and nitrosamines in model sausages during heat treatment and in vitro digestion – The impact of adding nitrite and spinach (Spinacia oleracea L.)
Niklas, Agnieszka A.; Borge, Grethe Iren Andersen; Rødbotten, Rune; Berget, Ingunn; Müller, Mette Helen Bjørge; Herrmann, Susan S.; Granby, Kit; Kirkhus, Bente (Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Velferdskriterier i reindriften
Jørgensen, Grete Helen Meisfjord; Mejdell, Cecilie Marie; Stubsjøen, Solveig Marie; Ozkan, Seyda; Rødbotten, Rune; Bårdsen, Bård-Jørgen; Rødven, Rolf (NIBIO Rapport, Research report, 2017)Formålet med prosjektet var å identifisere ulike faktorer som kunne påvirke velferd hos tamrein, og som kunne implementeres i produksjonssystemene, på beite, i gjerdet, på slakteriet, gjennom produktmerking og fremtidige ... -
Velferdskriterier i reindriften – En studie av velferdsindikatorer og mulige kvalitetskriterier for rein og reinkjøtt
Jørgensen, Grete Helen Meisfjord; Mejdell, Cecilie Marie; Stubsjøen, Solveig Marie; Ozkan, Seyda; Rødbotten, Rune; Bårdsen, Bård-Jørgen; Rødven, Rolf (NIBIO Rapport, Research report, 2017)Formålet med prosjektet var å identifisere ulike faktorer som kunne påvirke velferd hos tamrein, og som kunne implementeres i produksjonssystemene, på beite, i gjerdet, på slakteriet, gjennom produktmerking og fremtidige ...