Browsing Brage NMBU by Author "Johansen, Anne-Grethe"
Now showing items 1-20 of 29
-
Bruk av kjernemelkpulver og kjernemelk fra søtkjerning som erstatning for stabilisatorer i fullfett og lavfett kremost
Skår, Bente (Master thesis, 2012-08-08)Hensikten med denne masteroppgaven var å se på ulike nivåer av kjernemelk fra søtkjerning som tilsetning i kremost. I det første forsøkstrinnet ble kjernemelkas egenskaper i kremostene vurdert ved å tilsette kjernemelkpulver ... -
Effect of freezing temperatures and time on mineral balance, particle size, rennet and acid coagulation of casein concentrates produced by microfiltration
Mohamed, Sara Mohamed Gaber; Johansen, Anne-Grethe; Schüller, Reidar Barfod; Devold, Tove Gulbrandsen; Rukke, Elling-Olav; Skeie, Siv Borghild (Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Effect of milk protein genetic polymorphisms on rennet and acid coagulation properties after standardisation of protein content.
Ketto, Isaya Appelesy; Abdelgahani, Ahmed; Johansen, Anne-Grethe; Øyaas, Jorun; Skeie, Siv Borghild (Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Effect of scalding temperature on sensory and biochemical properties in a hard goat milk cheese
Bjørgan, Beate; Varela, Paula; Olsen, Kari; Abdelghani, Ahmed; Johansen, Anne-Grethe; Skeie, Siv Borghild (Peer reviewed; Journal article, 2023)A procedure to produce a hard cheese made from goat milk set to approach Manchego cheese was developed. The effects on cheese characteristics of two scalding temperatures, 38 °C and 40 °C, during cheesemaking were evaluated ... -
Effekt av mikrofiltrering og varmebehandling av ystemelk på osteutbytte
Nystuen, Ingrid Ørbæk (Master thesis, 2018)I denne oppgaven ble det ystet Gouda-type ost med den hensikt å undersøke effekten av kasein- og laktosestandardisering og varmebehandling av ystemelken på osteutbytte og ostens konsistens. Kasein- og laktosestandardiseringen ... -
Effekt av vasketid på kjemisk-, fysisk- og mikrobiell renhet av keramiske MF-membraner og sensitiviteten til Lactococcus lactis spesifikke bakteriofager ovenfor alkaliske vaskemidler
Lønvik, Morten (Master thesis, 2019)En god rengjøring av MF-membraner er viktig for å sikre trygg produksjon av fraksjoner av melk og kjernemelk. Hensikten med denne oppgaven var å undersøke effekten ulike råstoffer og vaskeprosedyrer hadde på den kjemiske-, ... -
Effekten av melkebaserte ingredienser på kvaliteten til glutenfritt brød
Rønning, Nikoline Engebretsen (Master thesis, 2018)Bakgrunnen for denne masteroppgaven var en kombinasjon av økende mengde restråstoffer med interessante funksjonelle egenskaper og utfordringen med å lage gode, glutenfrie brød. Sur myse er restråstoffet etter produksjon ... -
Effekten av pH og temperaturbehandling for kvalitetsfeilen melenhet i fløtemysost
Munthe, Henrikke Søndergaard (Master thesis, 2019)Brunost er et tradisjonsrikt produkt i Norge og har vært industrielt produsert siden starten av 1860-tallet. Osten er sammensatt av myse, som blandes med melk og fløte, enten fra ku, geit eller begge deler. Disse ... -
Ex vivo fordøyelse av melk, nativ myse, WPC80 og en ukjent proteiningrediens : effekt av varmebehandling på viskositet, proteindegradering og frigjøring av FAA
Nilsen, Kjersti Wanggaard (Master thesis, 2016-11-16)Melk og produkter av melk har i en årrekke vært kjent som et viktig næringsmiddel, som følge av deres sammensetning av essensielle aminosyrer og bioaktive peptider. De siste årene har fokuset på myse forandret seg. For å ... -
Improvement of the quality of low-fat cheese using a two step strategy
Skeie, Siv Borghild; Alseth, Gerd Marit; Østlie, Hilde Marit; Abrahamsen, Roger K.; Johansen, Anne-Grethe; Øyaas, Jorun (Journal article; Peer reviewed, 2013) -
Innvirkningen av kasein- og laktosestandardisering av ystemelk på modning av Gouda-type ost
Haugerud, Fredrik (Master thesis, 2017)I denne oppgaven ble det ystet Gouda-type ost ved bruk av fire forskjellige ystingsteknikker. Bakgrunnen for forsøket var å undersøke hvordan kjemiske og sensoriske aspekter utviklet seg mellom ost ystet på tradisjonell ... -
Konsistens i kvarg : betydning av utvalgte prosessparametere
Czecze, Brigitta (Master thesis, 2020)Hensikten med oppgaven var å undersøke om tørrstoffanrikning av melkebasen med kaseiner og native myseproteiner påvirker tekstur og konsistens i ultrafiltrert kvarg. I tillegg ble effekten av ulike kjølemetoder på kvargens ... -
Konsistens i rømme : effekt av proteinanrikning og eksopolysakkarid-produserende syrekultur
Frederiksen, Marius Pihl (Master thesis, 2018)Rømme produseres i dag i flere ulike varianter bestående av ulikt fettinnhold. Ved økende innhold av fett vil teksturen av rømme påvirkes, delvis på grunn av ustabile fettkulemembraner etter homogenisering. Fettkulemembranen ... -
Korrelasjoner mellom partikkelstørrelsesfordeling og funksjonelle egenskaper i melkepulver
Mikalsen, Martin Brelum (Master thesis, 2021)Målet med oppgaven var å identifisere korrelasjoner mellom partikkelstørrelsesfordelingen (PSD) og funksjonelle egenskaper i melkepulver. PSD har parameterne Dx10, Dx50 og Dx90 og de funksjonelle egenskapene er tetthet ... -
Kvalitet av mysepermeatpulver : effekt av utvalgte prosessparametre og variasjon i sammensetning av mysepermeat
Larsen, Vebjørn (Master thesis, 2019)Mysepermeat er et biprodukt ifra myseproteinpulverproduksjonen, som i Norge blir videre prosessert til mysepermeatpulver. Industrielt opplever man en variasjon i kvaliteten på mysepermeatpulver, og det antas at dette kan ... -
Kvalitet på rømme : effekt av pulveranrikning og eksopolysakkaridproduserende syrekultur
Bacha, Karima Eid (Master thesis, 2019)Kvalitetsegenskapene til rømme anriket med forskjellige melkepulver og syrekulturer ble undersøkt for å øke forståelsen av rømmes kjemiske, reologiske og sensoriske egenskaper. Hensikten med oppgaven var å undersøke effekten ... -
Kvarg ystet fra konsentrert ystemelk : effekt av råstoff, proteinkonsentrasjon, løpetilsetning, myseavrenning og emulgering
Nes, Mari Solberg (Master thesis, 2019)Kvarg er en ferskost som selges i en rekke land, særlig i Europa. I Norge er den bedre kjent for konsumentene som Kesam. Det er en fersk ost, med et hvitt utseende. Konsistensen glatt og myk, og smaken frisk og syrlig ... -
Manchego-type ost laget av geitemelk : effekt av ettervarmingstemperatur og laktasjonstidspunkt
Bjørgan, Beate (Master thesis, 2020)Sammensetningen i geitemelk endres gjennom laktasjonstiden, og dette kan påvirke ostens sammensetning og modningshastighet i semi-harde oster. Hovedmålet med denne oppgaven var å undersøke effekten av laktasjonstidspunkt ... -
Manufacture and characterization of acid-coagulated fresh cheese made from casein concentrates obtained by acid diafiltration
Mohamed, Sara Mohamed Gaber; Johansen, Anne-Grethe; Devold, Tove Gulbrandsen; Rukke, Elling-Olav; Skeie, Siv Borghild (Journal article; Peer reviewed, 2021) -
Minor acidification of diafiltration water using various acidification agents affects the composition and rennet coagulation properties of the resulting microfiltration casein concentrate
Mohamed, Sara Mohamed Gaber; Johansen, Anne-Grethe; Devold, Tove Gulbrandsen; Rukke, Elling-Olav; Skeie, Siv Borghild (Peer reviewed; Journal article, 2020)