Blar i Brage NMBU på forfatter "Østlie, Hilde Marit"
-
Screening av miljøprøver for bredspektrede β-laktamaseholdige bakterier (ESBL og karbapenemaser) ved molekylærbiologiske og fylogenetiske undersøkelser
Støle, Maria (Master thesis, 2017)Background: The increase in antibiotic resistant bacteria is a major global threat against public health. Especially concerning is the elevated prevalence of multidrug resistance among clinically significant bacteria, such ... -
Screening for bredspektrede β-laktamaseholdige bakterier (ESBL og karbapenemaser) ved molekylærbiologiske og fylogenetiske undersøkelser i akvatisk nærmiljø
Solberg, Sissel (Master thesis, 2018)Antibiotikaresistens er en naturlig adaptiv prosess som har eksistert i miljøet i årtusener, men resistens kan ha blitt akselerert som følge av økt bruk og forekomst av antibakterielle midler i miljøet, og som følge av ... -
Vekst og metabolisme av Bacillus spp. i UHT-melk ved ulike lagringstemperaturer, med fokus på proteolytisk aktivitet
Hole, Rikke (Master thesis, 2017)Melk er veldig næringsrikt og har høy vannaktivitet og tilnærmet nøytral pH. Melk er dermed et utmerket miljø for vekst av mikroorganismer, spesielt bakterier. Kontaminasjon og vekst av sporedannende bakterier, slik som ... -
Vekst, metabolisme og hemming av mugg i surdeigsbrød ved bruk av melkesyrebakterier, propionsyrebakterier og kalsiumpropionat
Rygh, Mari Westbye (Master thesis, 2021)Mugg i bakverk er et problem som fører til høyt matsvinn. Innen industriell baking representerer mugghemmende bakteriekulturer et interessant alternativ til kjemiske konserveringsmidler. Baking med surdeig er en gammel ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med gjær isolert fra sider og kveik
Kaasa, Christine Sverdrup (Master thesis, 2018)Gjær er en av bidragsyterne til aromakomponentproduksjonen i øl. Mengde aromakomponenter produsert av gjær avhenger blant annet av faktorerer som temperatur, pH, oksygentilgang og plato. Komponentene med størst innvirkning ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med melkesyrebakterier og gjær
Kvam, Guro (Master thesis, 2017)Ølbrygging er et håndverk forbundet med lange tradisjoner, med røtter tilbake til det 12. århundrets Europa. Før dagens mikrobiologiske teknikker ble oppfunnet var all øl spontangjæret med en kompleks sammensetning av ulike ...