dc.contributor.author | Persson, A. R. | |
dc.contributor.author | Remedios, T. | |
dc.contributor.author | Nilssen, O. | |
dc.date.accessioned | 2019-03-22T14:41:04Z | |
dc.date.available | 2019-03-22T14:41:04Z | |
dc.date.issued | 1981 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2591391 | |
dc.description | Fra Institutt for grønnsakdyrking. Stensiltrykk nr. 171. Årstall ukjent, tidligst 1981. | nb_NO |
dc.description.abstract | Blomkål er en viktig grønnsak over store deler av verden, i første rekke for friskkonsum, men den har etter hvert gjort seg gjeldende som konserv. Det er sannsynlig at forbruk av blomkål vil stige noe.
I løpet av noen få år har blomkål blitt et viktig råstoff for konservindustrien hvor den blir brukt i dypfryste grønnsak-blandinger.
Blomkålkulturen er relativt arbeidskrevende og karakteriseres ved sterkt tidsbundet arbeid. Dette gjør det viktig å søke etter måter til å redusere den manuelle innsats. Valg av frø, sorter, måter for oppal og dyrking og også varebehandling spiller inn her. Vi skal se nærmere på enkelte ledd i blomkålproduksjonen. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.title | Notat om blomkåldyrking og -sortiment | nb_NO |
dc.type | Working paper | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 21 | nb_NO |