Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på tittel
Viser treff 426-445 av 1012
-
The Hammick reaction : a comparison of traditional and microwave oven heating
(Master thesis, 2022)2-picolinic acid is a simple alkaloid that is produced in the human body. The compound has sparked interest in the medical field due to its relatively cheap production and the possibility of it being a precursor to new ... -
Havre og smak
(Master thesis, 2011-08-25)I denne masteroppgaven ble det undersøkt hvordan forskjellig konsentrasjon av totale fenoler i ulike havresorter vil påvirke smaken i havregrøt. Gjennom oppgaven ble det undersøkt følgende faktorer som berører hovedformål: ... -
Health communication with adolescents and young adults to promote healthy eating
(PhD Thesis;2016:30, Doctoral thesis, 2018-05-03)Enhancing health communication with adolescents and young adults for health promotion, including a healthier diet, is essential. Nutrition labeling, applications (apps), and school environment are three channels for health ... -
Hemming av muggvekst i brød ved tilsetting av LAB, PAB og kalsiumpropionat i surdeig; en studie om vekst, metabolisme og antimikrobiell effekt av organiske syrer og reduksjon i pH
(Master thesis, 2023)Brød og bakevarer står for en stor andel matsvinn årlig, noe som ofte skyldes muggvekst. Mugghemmende bakteriekulturer har fått stor oppmerksomhet som følge av forbrukernes ønske om naturlig mat uten kjemiske tilsetningsstoffer. ... -
Hemming og frigjøring av biofilm for Staphylococcus spp. : med vekt på produksjonsmiljø for mat
(Master thesis, 2013-07-19)Stafylokokker kan danne biofilm, og det er antatt at biofilmdannelse spiller en viktig rolle for overlevelse av bakterien i næringsmiddelindustrien. Kunnskap om sammensetning av biofilm matriks er nyttig med tanke på metoder ... -
Hemming og frigjøring av biofilm hos bakterier isolert fra næringsmiddelindustrien
(Master thesis, 2013-09-06)Flere bakterieslekter har evne til å danne biofilm og det er antatt at biofilmdannelse spiller en rolle når det kommer til deres overlevelse i næringsmiddelindustrien. Enda viktigere er kanskje det at deres tilstedeværelse ... -
Heterolog protein sekresjon i probiotiske lactobacilli ved bruk av signal peptider fra L. plantarum WCFS1
(Master thesis, 2012-05-18)Dette studiet er en del av et større prosjekt hvor det langsiktige målet er å utvikle orale vaksiner basert på lactobacilli, for eksempel vaksiner mot kreft eller tuberkulose. Lactobacilli er interessante kandidater til ... -
High protein bars based on whey proteins
(Master thesis, 2017)The composition of a nutrient bar is based on the selection of the ingredients; proteins, carbohydrates, fats and natural sweeteners. In this study, a high protein bar with more than 30 % protein was produced and compared ... -
Homeolog regulation in hexaploid wheat
(Master thesis, 2016-09-15)Bread wheat (Triticum aestivum L.) is an allohexaploid hybrid composed of three closely related diploid subgenomes (AABBDD, 2n=6x=42). For most genes, bread wheat therefore has three gene copies, referred to as homeolog ... -
How does a low-FODMAP diet affect the gut microbiota composition in patients with irritable bowel syndrome?
(Master thesis, 2016-11-17)Background: Irritable bowel syndrome (IBS) is a disorder characterized by abdominal pain, diarrhea, constipation and general discomfort. It is also characterized by a change in the composition of microorganisms in the ... -
How enzyme and substrate concentration influence the synergy effect on chitin degradation by SmChiA and SmAA10A
(Master thesis, 2023)Motstandsdyktige polysakkarider som cellulose og kitin er rikelig produsert av organismer i naturen, og nedbrytning av disse til produkter av verdi holder et stort potensial for bruk i en bærekraftig fremtid som innebærer ... -
Human CaMKIIδ mutanter – proteinekspresjon, rensing, krystallisering og analyse av SN-peptid binding
(Master thesis, 2015-05-04)I denne oppgaven var målet å løse den 3-dimensjonale strukturen av komplekset mellom et peptid fra Sekretoneurin (SN) og Calmodulin (CaM) avhengig kinase IIδ (CaMKIIδ). Det ble derfor laget flere ulike mutanter av CaMKIIδ, ... -
Human gut microbiome : GA-map coverage and genomic categories in HumGut
(Master thesis, 2023)Microorganisms in the gut are proven to affect health in multiple ways, and they have been studied extensively for the last decade. HumGut is a database containing microorganisms from the healthy human gut. The company ... -
Hvordan påvirker en syrebelastning beinstyrken hos kyllinger?
(Master thesis, 2014-08-05)Oppgaven skulle se på hvordan syrebelastning påvirker beinstyrken hos kyllinger. Sure mat og drikkevarer har vist seg å ha en påvirkning på skjelettet og kan ha en medvirkende årsak til tidlig utvikling av osteoporose. Et ... -
Høytrykkshomogenisering av tomat : effekter på in vitro fettfordøyelse og tilgjengelighet av karotenoider
(Master thesis, 2015-07-30)Tomater er den grønnsaken som det ble solgt mest av i Norge i 2013, og utgjør en viktig del av det norske kostholdet. Helseeffekten av tomater er vist i en rekke studier, og skyldes at den populære grønnsaken er en god ... -
Identification and quantification of fatty acids in nut oils by GC-MS
(Master thesis, 2019)The main objective of this thesis was to identify and quantitate the fatty acid composition in the following nine nut oils; almond (Prunus dulcis) oil, hazelnut (Corylus avellana) oil, peanut (Archis hypogaea) oil, walnut ... -
Identification and quantification of lipids in T. viridissima, C. biguttulus and C. brunneus by GC-MS and off-line SPE GC MS
(Master thesis, 2017)The main objective of this study was to elucidate and quantitate the complete fatty acid profiles of the species Tettigonia viridissima, Chorthippus biguttulus and Chorthippus brunneus, all belonging to the order Orthoptera. ... -
Identification and quantitation of lipid in Atlantic mackerel (Scomber scombrus), wild and farmed Atlantic salmon (Salmo salar), and salmon feed by GC-MS
(Master thesis, 2020)The main objective of this study was to elucidate and quantitate the fatty acid (FA) profiles of mackerel (Scomber scombrus), wild and farmed salmon (Salmo salar), and salmon feed. Due to the increasing proportions of ... -
Identification and validation of a novel biomarker for tankyrase inhibition in selected carcinoma cells
(Master thesis, 2015-04-09)Tankyrase is a key regulator of cell signaling and metabolism [1]. Tankyrase is a catalytic enzyme that modifies protein turn-over through a post translational modification called poly(ADP)-ribosylation [1]. One of the ... -
Identification of a novel function of tankyrase : inhibition of tankyrase catalytic activity leads to increased cellular cholesterol levels
(Master thesis, 2017)Tankyrase 1 og 2 er multifunksjonelle proteiner som har viktige roller i mange cellulære prosesser. Den mest studerte funskjonen av tankyrase er regularingen av WNT/β-catenin signalveien og tankyraseinhibitorer utforskes ...