Blar i Brage NMBU på forfatter "Meltzer, Helle Margrete"
-
Oppdatert risikovurdering – introduksjon av høypatogent aviært influensavirus til Norge våren 2007. Uttalelse fra Hovedkomiteen i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Alexander, Jan; Aursand, Marit; Farstad, Wenche Kristin; Haugen, Margaretha; Klungland, Helge; Krogdahl, Åshild; Lie, Øyvind; Meltzer, Helle Margrete; Næss, Bjørn; Olsvik, Ørjan; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Sundheim, Leif; Sverdrup, Line Emilie (VKM Report, Research report, 2007) -
Organic food consumption during pregnancy and hypospadias and cryptorchidism at birth: the Norwegian mother and child cohort study (MoBa)
Brantsæter, Anne Lise; Torjusen, Hanne; Meltzer, Helle Margrete; Papadopoulou, Eleni; Hoppin, Jane A; Alexander, Jan; Lieblein, Geir; Roos, Gun; Holten, Jon Magne; Swartz, Jackie; Haugen, Margaretha (Journal article; Peer reviewed, 2015) -
Reduced risk of pre-eclampsia with organic vegetable consumption: results from the prospective Norwegian Mother and Child Cohort Study
Torjusen, Hanne; Brantsæter, Anne Lise; Haugen, Margaretha; Alexander, Jan; Bakketeig, Leiv Sigmund; Lieblein, Geir; Stigum, Hein; Næs, Tormod; Swartz, Jackie; Holmboe-Ottesen, Gerd; Roos, Gun; Meltzer, Helle Margrete (Journal article; Peer reviewed, 2014) -
Response from The Norwegian Scientific Committee for Food Safety, Panel of nutrition, dietetic products, novel food and allergy, on the Discussion Paper on setting of maximum and minimum amounts for vitamins and minerals in foodstuffs.
Haugen, Margaretha; Andersen, Lene Frost; Frøyland, Livar; Halvorsen, Ragnhild; Julshamn, Kåre; Meltzer, Helle Margrete; Narvhus, Judith; Paulsen, Jan Erik (VKM Report, Research report, 2006) -
Risikogruppering av aminosyrer. Uttalelse fra Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Haugen, Margaretha; Frølich, Wenche; Frøyland, Livar; Halvorsen, Ragnhild; Iversen, Per Ole; Lyche, Jan Ludvig; Mansoor, Azam; Meltzer, Helle Margrete; Narvhus, Judith (VKM Report, Research report, 2011) -
Risikovurdering av azaspiracidtoksiner i krabbe og vurdering av påviste funn. Uttalelse fra Faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester i matkjeden
Skåre, Janneche Utne; Alexander, Jan; Aune, Tore; Berntssen, Marc; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Grave, Kari; Julshamn, Kåre; Knutsen, Helle Katrine; Meltzer, Helle Margrete; Samuelsen, Ole Bent (VKM Report, Research report, 2007) -
Risikovurdering av bly og kadmium i skjell. Uttalelse fra Faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester i matkjeden
Skåre, Janneche Utne; Alexander, Jan; Aune, Tore; Berntssen, Marc; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Grave, Kari; Julshamn, Kåre; Knutsen, Helle Katrine; Meltzer, Helle Margrete; Samuelsen, Ole Bent (VKM Report, Research report, 2006) -
Risikovurdering av kvikksølv i torskefilet. Uttalelse fra Faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester i matkjeden
Skåre, Janneche Utne; Alexander, Jan; Aune, Tore; Berntssen, Marc; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Grave, Kari; Julshamn, Kåre; Knutsen, Helle Katrine; Meltzer, Helle Margrete; Samuelsen, Ole Bent (VKM Report, Research report, 2006) -
Risikovurdering av organiske tinnforbindelser i sjømat
Skåre, Janneche Utne; Alexander, Jan; Aune, Tore; Berntssen, Marc; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Grave, Kari; Julshamn, Kåre; Knutsen, Helle Katrine; Meltzer, Helle Margrete; Samuelsen, Ole Bent (VKM Report, Research report, 2007) -
Risikovurdering av PBDE
Skåre, Janneche Utne; Alexander, Jan; Grave, Kari; Julshamn, Kåre; Aune, Tore; Berntssen, Marc; Knutsen, Helle Katrine; Meltzer, Helle Margrete; Samuelsen, Ole Bent (VKM Report, Research report, 2005) -
Risikovurdering av ”energidrikker” med koffein, taurin, glukuronolakton, inositol og vitaminer.
Krogdahl, Åshild; Alexander, Jan; Andersen, Lene Frost; Dybing, Erik; Farstad, Wenche Kristin; Frøyland, Livar; Halvorsen, Ragnhild; Haugen, Margaretha; Husøy, Trine; Julshamn, Kåre; Kapperud, Georg; Kruse, Hilde; Lie, Øyvind; Lundebye, Anne-Katrine; Løvik, Martinus; Meltzer, Helle Margrete; Narvhus, Judith; Naterstad, Kristine; Nes, Ingolf; Næss, Bjørn; Paulsen, Jan Erik; Sanner, Tore; Skåre, Janneche Utne; Steffensen, Inger-Lise; Sundheim, Leif (VKM report;, Research report, 2005) -
Risk assessment on use of Lactobacillus rhamnosus (LGG) as an ingredient in infant formula and baby foods (II)
Rimstad, Espen; Andersen, Lene Frost; Frølich, Wenche; Frøyland, Livar; Halvorsen, Ragnhild; Høiby, Ernst Arne; Kapperud, Georg; Lunestad, Bjørn Tore; Lassen, Jørgen Fredrik; Meltzer, Helle Margrete; Narvhus, Judith Ann; Nygård, Karin; Nesbakken, Truls; Olsvik, Ørjan; Paulsen, Jan Erik; Robertson, Lucy Jane; Tranulis, Michael A.; Tryland, Morten; Vainio, Kirsti; Haugen, Margaretha (VKM Report, Research report, 2007) -
Risk assessment on use of Lactobacillus rhamnosus (LGG) as an ingredient in infant formula and baby foods. The Norwegian Scientific Committee for Food Safety Panel on Nutrition, Dietetic products, Novel food and Allergy
Halvorsen, Ragnhild; Narvhus, Judith; Eggesbø, Merete Åse; Olafsdottir, Edda Jonina; Andersen, Lene Frost; Frøyland, Livar; Haugen, Margaretha; Julshamn, Kåre; Meltzer, Helle Margrete; Paulsen, Jan Erik; Løvik, Martinus (VKM Report, Research report, 2005) -
Suboptimal Iodine Concentration in Breastmilk and Inadequate Iodine Intake among Lactating Women in Norway
Henjum, Sigrun; Lilleengen, Anne Marie; Aakre, Inger; Dudareva, Anna; Gjengedal, Elin Lovise Folven; Meltzer, Helle Margrete; Brantsæter, Anne Lise (Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Suboptimal Iodine Concentration in Breastmilk and Inadequate Iodine Intake among Lactating Women in Norway
Henjum, Sigrun; Lilleengen, Anne Marie; Aakre, Inger; Dudareva, Anna; Gjengedal, Elin Lovise Folven; Meltzer, Helle Margrete; Brantsæter, Anne Lise (Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Svar på oppdrag fra Mattilsynet om merking av sukker/tilsatt sukker i EU. Uttalelse fra fagruppe for Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Haugen, Margaretha; Andersen, Lene Frost; Frølich, Wenche; Frøyland, Livar; Halvorsen, Ragnhild; Meltzer, Helle Margrete; Narvhus, Judith; Paulsen, Jan Erik (VKM Report, Research report, 2008) -
Tilsetning av plantesteroler til margarin, melkedrikk og yoghurt – produkter fra Unilever Bestfoods AS som tidligere er vurdert av Scientific Committee on Food i EU. Uttalelse fra Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Løvik, Martinus; Andersen, Lene Frost; Frøyland, Livar; Halvorsen, Ragnhild; Haugen, Margaretha; Julshamn, Kåre; Meltzer, Helle Margrete; Narvhus, Judith; Paulsen, Jan Erik (VKM Report, Research report, 2005) -
Uttalelse fra Faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester i matkjeden og Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk. 22.5.2007. Vurdering av helserisiko ved konsum av grillet mat
Skåre, Janneche Utne; Aune, Tore; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Grave, Kari; Julshamn, Kåre; Knutsen, Helle Katrine; Meltzer, Helle Margrete; Samuelsen, Ole Bent; Binderup, Mona-Lisa; Dahl, Knut Helkås; Husøy, Trine; Naterstad, Kristine; Paulsen, Jan Erik; Sanner, Tore; Steffensen, Inger-Lise; Alexander, Jan (VKM Report, Research report, 2007) -
Vurdering av delvis hydrolysert guarkjernemel som ny næringsmiddelingrediens. Uttalelse fra Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Haugen, Margaretha; Andersen, Lene Frost; Frøyland, Livar; Halvorsen, Ragnhild; Julshamn, Kåre; Meltzer, Helle Margrete; Narvhus, Judith; Paulsen, Jan Erik (VKM Report, Research report, 2006) -
Vurdering av dioksiner og dioksinliknende PCB i kveite. Uttalelse fra Faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester i matkjeden
Skåre, Janneche Utne; Alexander, Jan; Aune, Tore; Berntssen, Marc; Grave, Kari; Julshamn, Kåre; Knutsen, Helle Katrine; Meltzer, Helle Margrete; Samuelsen, Ole Bent (VKM Report, Research report, 2005)